Nieuwe tankautospuiten voor Brandweer IJsselland

  • Zwolle
  • 01 februari 2021

Op maandag 1 februari zijn twee gloednieuwe tankautospuiten afgeleverd bij de posten Slagharen en Zwolle Noord. Een toekomstproof voertuig dat 24/7 inzetbaar is voor brandbestrijding en hulpverlening. Binnenkort kunnen de posten Dalfsen en Bergentheim ook zo’n auto verwachten.

 

“De tankautospuiten zijn aan vervanging toe”, vertelt projectleider Eddy Scholten. “Met deze nieuwe auto’s maken we een stap voorwaarts en zijn we voorbereid op de toekomst.” Kenbri Fire Fighting levert in totaal 23 tankautospuiten in een periode van vier jaar. Eind 2022 zijn twintig posten voorzien van een nieuwe auto. Daarnaast ontvangen de teams Beheer & Techniek en Vakbekwaamheid ook nieuwe auto’s. Team Beheer & Techniek gebruikt deze auto’s voor de implementatie van de auto’s. De auto’s voor Vakbekwaamheid zijn uitgerust met dubbele bediening en bedoeld voor opleiding en rijtraining voor chauffeurs.

Tankautospuit

Drie jaar geleden is de opdracht bij Kenbri Fire Fighting neergelegd om 23 nieuwe tankautospuiten te leveren. De wensen en eisen zijn in kaart gebracht en het hele traject is opgepakt door een projectgroep. Dat heeft tot een fantastisch resultaat geleid. De nieuwe tankautospuit is onder andere voorzien van een hydraulische lier, een nieuwe pompunit met standaard HD-aansluiting, een lichtmast met LED verlichting, een hygiënebord naast de koellade, een oprolsysteem en ophanging voor de O-bundels, een 360 graden camerasysteem en een 6,5 kVa stroomgenerator.

Project

Achter de schermen wordt het proces continu gemonitord en bijgesteld waar nodig. Nadat de nieuwe auto is opgeleverd staat er nog een flinke taak te wachten voor team Beheer & Techniek: de voertuigen moeten (deels) voorzien worden van nieuwe  bepakking en diverse systemen, de laders voor het gereedschap moeten worden ingebouwd en ook aan de kleinste dingen zoals een tankpas wordt gedacht. Daarnaast is samen met team Vakbekwaamheid een lesprogramma ontwikkeld voor chauffeurs en manschappen om de nieuwe auto te bedienen.

Er worden in 2021 nieuwe tankautospuiten geleverd aan de posten Slagharen, Zwolle Noord, Dalfsen, Bergentheim, Welsum, Kampen, Wesepe, De Krim, Deventer, Bathmen, Wijhe, Raalte, Balkbrug, Diepenveen en Luttenberg. Hoe deze planning er precies uitziet, is afhankelijk van de coronamaatregelen en moet dus soms bijgesteld worden.

Een nieuwe tankautospuit waar we trots op mogen zijn. De auto’s zien er super uit. Ik ben blij dat ik vanaf de aanbesteding tot aan de uitlevering betrokken ben bij dit project.

  • Koos Prins, medewerker Beheer & Techniek Koos Prins, medewerker Beheer & Techniek
  • 01 februari 2021 01 februari 2021

Delen