Manschappen / duikers 24-uursdienst Zwolle en Deventer

Ben jij een doorzetter en werk je graag samen? Wil jij het verschil maken en verder gaan waar anderen stoppen? Dan is deze functie iets voor jou.

Wij zetten ons in voor het versterken van veiligheid in de lokale samenleving. We beperken risico’s waar het kan en bestrijden incidenten waar het moet. Binnen de beroepsformatie van Veiligheidsregio IJsselland (Deventer en Zwolle) ontstaat de komende periode ruimte voor meerdere manschappen. Het werken binnen de beroepsdienst betekent dat je 24-uursdiensten of dagdiensten op de kazerne draait. Het duiken is een van de belangrijkste taken in deze functie. Het is een brede functie met zowel uitvoerende als ondersteunende taken.

Wat ga je doen?

Als manschap werk je in een vast team op basis van een 24-uursdienst rooster. Nadat je volledig bent opgeleid ben je inzetbaar voor het bestrijden van brand, het verlenen van hulp bij ongevallen en crises, het verlenen van hulp bij waterongevallen als duiker en het bestrijden van ongevallen met gevaarlijke stoffen. Tijdens je dienst verblijf je op de kazerne waardoor je direct inzetbaar bent. Je hebt meer taken dan  alleen paraat staan. Je onderhoudt het materieel en materiaal. Daarnaast is het belangrijk dat je vakbekwaam en fit bent, dus oefen en sport je ook tijdens je dienst.

Wat bieden wij?

Wij bieden je een uitdagende functie als manschap/brandweerduiker in een professioneel georganiseerd, hecht team van collega’s met de standplaats Zwolle en Deventer. Veiligheidsregio IJsselland is een veelzijdige organisatie die zich kenmerkt door een informele en open sfeer gericht op samenwerken. We bieden prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals sportfaciliteiten, ruimte en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, een goede balans tussen werk en privé door middel van programma’s op het gebied van vitaliteit en gezondheid, betaald ouderschapsverlof, bestedingsruimte in verlof en toelagen op basis van een individueel keuzebudget.

Je aanstelling is in eerste instantie voor één jaar. Hierna behoort een vaste aanstelling tot de mogelijkheden. Aangezien het een bezwarende functie betreft, is dit voor maximaal twintig jaar.

De functie is ingedeeld als normfunctie medewerker incidentbestrijding III in het functieboek HR21.

Het salaris wordt –afhankelijk van opleiding en ervaring- vastgesteld in aanloopschaal 5 of functionele schaal 6 volgens de CAR-UWO (minimaal € 1.814,- en maximaal € 2.904,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek).

Wat vragen wij?

Je beschikt over bij voorkeur een afgeronde opleiding Manschap of je bent bezig met de opleiding. Je hebt minimaal vmbo werk- en denkniveau, het liefst in een technische richting. Ook ben je goedgekeurd voor de repressieve dienst. Daarnaast ben je watervrij en medisch geschikt als brandweerduiker. Dit wordt getest met een zwemtest en duikmedische keuring.

Als je ook je rijbewijs C/brandweerchauffeur hebt, dan is dat een pré. Als je dit rijbewijs nog niet hebt, dan kun je deze alsnog halen, binnen een vooraf afgesproken termijn.

Tot slot vinden we het belangrijk dat je:

 •  Graag in teamverband werkt;
 •  Stressbestendig en flexibel bent;
 •  Daadkrachtig bent;
 •  Sportief bent;
 •  Communicatief vaardig bent;
 •  Beschikt over een goed ontwikkeld probleemoplossend en lerend vermogen;
 •  Bij voorkeur niet ouder bent dan 30 jaar (in verband met de maximale aanstelling van 20 jaar)

Is je interesse gewekt?

Dan nodigen we je uit om vóór 10 december te solliciteren via sollicitatie@vrijsselland.nl onder vermelding van manschap/duiker. We zijn benieuwd naar je motivatie. Wil je meer weten over deze functie en Veiligheidsregio IJsselland? Neem dan contact op met Jarco de Bruin, ploegleider 24-uursdienst Deventer via 06-25406259 of j.de.bruin@vrijsselland.nl Kijk ook eens op website voor meer informatie.

Handig om te weten als je geselecteerd wordt:

 •  Zaterdag 19 december: speeddate
 • Maandag 4 januari of donderdag 7 januari: zwemtest
 • Donderdag 14 of vrijdag 15 januari: sollicitatiegesprek (als je de zwemtest gehaald hebt)
 • Zaterdag 23 januari: hindernisbaan

  Als je benoembaar bent, dan volgt nog een duikmedische keuring en een duikassessment in februari. Tot slot vragen we je -als je geselecteerd bent- een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen.

We stellen deze vacature gelijktijdig in- en extern open. Bij gelijke geschiktheid geven we de voorkeur aan de interne kandidaat.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

IJsselland


088 - 119 70 00

Delen