Maatregelen coronavirus voor Veiligheidsregio IJsselland

  • IJsselland
  • 19 maart 2020

Sinds zondag 15 maart zijn er door de Rijksoverheid nieuwe maatregelen aangekondigd in verband met het Coronavirus tot en met 6 april. Dit betekent voor ons het volgende:

🚨Paraatheid

Wij zijn nog steeds 24 uur per dag, 7 dagen per week klaar om onze inwoners te helpen. Vrijwilligers komen alleen nog naar de kazernes voor een uitruk.
Op onze hoofdlocatie aan de Marsweg in Zwolle komt dagelijks een coördinatieteam bij elkaar die de continuïteit van de organisatie goed in de gaten houdt en maatregelen treft waar nodig. De deelnemers bespreken het actuele beeld en zetten mogelijke acties verder uit.

🚨Vakbekwaamheid

Alle oefeningen en opleidingen zijn per direct stil gelegd. De uitzondering hierop is het brandweerduiken. In verband met verplichte certificering gaan duikoefeningen wel door om inzetbaar te kunnen blijven.

🚨Bezoeken aan posten

We ontvangen geen bezoekers, zoals vertegenwoordigers, op onze kazernes. Eigen medewerkers werken thuis tenzij er noodzaak is op een van onze locaties te werken.

🚨Externe afspraken

Alle externe afspraken gaan niet door. Dat geldt ook voor toezicht- en inspectietaken. Als er een noodzaak is tot het stoppen van mogelijk onveilige situatie dan gaan we wel ter plaatse.

🚨Vacatures

Alleen de vacatures en gesprekken voor de primaire processen laten we, aangepast naar de situatie, doorgaan. Andere sollicitatiegesprekken worden uitgesteld.

Al deze bovengenoemde maatregelen gelden in elk geval tot 6 april en worden aangepast als er landelijk wijzigingen worden doorgevoerd.

Tijdens onze werkzaamheden binnen en buiten de kazerne nemen wij altijd hygiënische maatregelen om besmetting te voorkomen. We blijven bereikbaar via 088 119 7000. Bij spoed bel je nog steeds met 112.

Voor algemene vragen over het coronavirus bel je met het landelijke publieksinformatienummer 0800 - 1351 (tussen 08:00 en 22:00 uur)

De komende tijd plaatsen we een beperkt aantal berichten via sociale media. Alle communicatie over het coronavirus verloopt via de officiële kanalen van Veiligheidsregio IJsselland.

Pas goed op elkaar!

Delen