Brandweer op School

  • Zwolle
  • 20 augustus 2020

Weet jij wat je moet doen als er brand is op school? Of weten jouw leerlingen wat ze moeten doen? Veiligheidsregio IJsselland verzorgt brandweerles op school. 

Met 'Brandweer op School' biedt de brandweer scholen en hun leerlingen (online) lesmateriaal aan. Het doel is dat leerlingen leren hoe ze brand kunnen voorkomen en weten wat ze moeten doen als er toch brand uitbreekt. Billy Brandkraan, Vlammetje en Smokey de Rookmelder wijzen leerlingen de weg. Ze zien hoe een dag bij de brandweer eruitziet, helpen Smokey zijn huis veilig te maken, herkennen het geluid van de brandweersirene, leren welke attributen er op een brandweerwagen zitten, weten wat ze moeten doen bij brand, leren hoe te handelen bij brandwonden en nog veel meer. De lesboekjes zijn voor de groepen 3 en 4, 5 en 6 en voor 7 en 8.

Lesmateriaal

De scholen kunnen bij ons de lespakketten Brandweer op school bestellen. Zij krijgen deze gratis. Ze bestaan uit werkboekjes voor de kinderen en docentenhandleiding. De docenten behandelen zelf de lessen.

Wegens de coronacrisis is het tijdelijk niet mogelijk dat er een brandweerman of -vrouw op school komt om aanvulling te geven en materialen te laten zien. Ook een bezoek aan de kazerne voor de groepen 7 en 8 is tijdelijk komen te vervallen. 

Voorlichting Brandweer op School

Kosten
Het lespakket Brandweer op School kan kosteloos besteld worden bij Veiligheidsregio IJsselland. Het pakket bestaat uit werkboekjes voor de kinderen en een handleiding voor de docent.

Contact
Je kunt contact met ons opnemen via brandveiligleven@vrijsselland.nl 

Delen