Manschap / Duiker

Binnen de beroepsformatie van Veiligheidsregio IJsselland (Deventer en Zwolle) ontstaat de komende periode ruimte voor meerdere manschappen. Het werken binnen de beroepsdienst betekent dat je 24-uursdiensten of dagdiensten op de kazerne draait. 

Het duiken is één van de belangrijkste taken in deze functie. Binnen de dienst oefen je, volg je opleidingen, controleer je het materiaal en ruk je uit wanneer dat nodig is. Het is een brede functie met zowel uitvoerende als ondersteunende taken.

Wat ga je doen?

Als manschap werk je in een vast team op basis van een 24-uurs dienstrooster. Nadat je volledig bent opgeleid, ben je inzetbaar voor het bestrijden van brand, het verlenen van hulp bij ongevallen en crises, het verlenen van hulp bij waterongevallen als duiker en het bestrijden van ongevallen met gevaarlijke stoffen. Dit betekent dat je tijdens je dienst op de kazerne verblijft en zorgt dat je direct inzetbaar bent. Tijdens je dienst onderhoud je materiaal, oefen je op situaties die zich voor zouden kunnen doen, ben je alert en zorg je ervoor dat je conditie optimaal is.

Wat vragen we?

Om in aanmerking te komen voor deze functie, beschik je over een afgeronde opleiding Manschap of ben je hiervoor in opleiding. Je hebt minimaal vmbo werk- en denkniveau, bij voorkeur in een technische richting. Ook ben je goedgekeurd voor de repressieve dienst. Daarnaast ben je watervrij en medisch geschikt als brandweerduiker. Dit wordt getest middels een zwemtest en duikmedische keuring. Het is een pré als je in het bezit bent van een diploma Brandweerduiker en als je je rijbewijs C/brandweerchauffeur hebt. Als je deze niet bezit, dan moeten ze binnen een vooraf afgesproken termijn behaald worden.

De manschap die wij zoeken:
- werkt graag in teamverband;
- is stressbestendig en flexibel;
- is daadkrachtig;
- is sportief;
- is communicatief vaardig;
- beschikt over een goed ontwikkeld probleemoplossend vermogen;
- is bij voorkeur niet ouder dan 30 jaar.

Wat bieden we?

Wij bieden je een uitdagende functie als manschap/duiker in een professioneel georganiseerd, hecht team van collega’s met de standplaats Zwolle en Deventer. Veiligheidsregio IJsselland is een veelzijdige organisatie die zich kenmerkt door een informele en open sfeer gericht op samenwerken. We bieden prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals sportfaciliteiten, ruimte en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, een goede balans tussen werk en privé door middel van programma’s op het gebied van vitaliteit en gezondheid, betaald ouderschapsverlof, bestedingsruimte in verlof en toelagen op basis van een individueel keuzebudget.

Je aanstelling is in eerste instantie voor de duur van één jaar. Hierna behoort een vaste aanstelling tot de mogelijkheden. Je draait volledig mee in de 24-uursdiensten, waardoor je een toelage onregelmatige dienst ontvangt. Aangezien het een bezwarende functie betreft, kun je deze functie maximaal twinitg jaar uitoefenen. Het salaris wordt vastgesteld met inachtneming van opleiding en ervaring. De functie is gewaardeerd op salarisschaal 6 volgens bijlage IIa van de CAR/UWO. Het minimum salaris bedraagt bruto € 1.760,-- (aanloopschaal 5) en het maximumsalaris bedraagt bruto € 2.818,-- (functieschaal 6). De functie is ingedeeld als normfunctie medewerker incidentbestrijding III in het functieboek HR21.

Interesse?

Dan nodigen we je uit om vóór 15 januari 2020 te solliciteren via sollicitatie@vrijsselland.nl onder vermelding van manschap/duiker. We zijn benieuwd naar je motivatie. Wil je meer weten over deze functie en Veiligheidsregio IJsselland? Neem dan contact op met Tamo Vogel, ploegleider brandweerzorg via t.vogel@vrijsselland.nl (06- 836 92 769) of kijk eens op www.vrijsselland.nl

Handig om te weten: als je geselecteerd wordt, dan wordt op 24 januari 2020 een gesprek in de vorm van een speeddate gepland. Op vrijdag 31 januari 2020 volgt een zwemtest. Leg je deze test met goed gevolg af, dan volgt een hindernisbaan op zaterdag 1 februari 2020. Vervolgens staat er nog een sollicitatiegesprek gepland op vrijdag 14 februari 2020. Ben je benoembaar, dan volgen begin maart nog een duikassesment en een duikmedische keuring. Houd met deze data dus alvast rekening in je agenda. Tot slot vragen we je, als je geselecteerd bent, een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen.

We stellen deze vacature gelijktijdig in- en extern open. Bij gelijke geschiktheid geven we de voorkeur aan een interne kandidaat. Medewerkers die al in beroepsdienst zijn bij Veiligheidsregio IJsselland hoeven niet te solliciteren. Zij kunnen bij hun teamleider een verzoek tot overplaatsing indienen.

Aquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Delen