Juist alleen denk je beter na

  • Zwolle
  • 21 maart 2019

21 maart is de dag van de alleenstaande ouder: een kind hebben, in veel gevallen dat proberen te combineren met werk én zorgen voor een brandveilig thuis. Marieke is een alleenstaande moeder van een zevenjarige zoon en een vierjarige dochter. Hoe gaat zij om met brandveiligheid?

“In mijn vluchtweg heb ik rookmelders hangen. Als moeder heb je 1001 dingen te doen op een dag. Eén van de rookmelders was defect en het duurde even voordat ik actie ondernam. Veilig koken, stopcontacten afdekken en opletten met kaarsen is aan de orde van de dag, maar het onderhoud vergeet je.

Met mijn zoon van zeven heb ik besproken wat we moeten doen als er brand is. We gaan het huis uit via zijn raam. Toen ik nog samenwoonde smeet ik mijn sleutels altijd ergens neer. De ander had namelijk altijd een sleutel, lekker makkelijk. Alleen met twee kinderen denk ik beter na. De sleutels liggen dus op een vaste plek en dicht bij de voordeur. Ik ben blij met de aandacht voor dit onderwerp. Daardoor heb ik mijn prioriteiten weer bijgesteld. Mijn kinderen zijn uiteindelijk mijn grootste goed!”

BVL tips

Checklist Checklist

Brandveilige slaap-kamer voor kinderen

Kruiken houden je kindje warm, maar het hete water dat erin zit is erg gevaarlijk. Bekijk onze checklist voor het veilige gebruik van een kruik:

  • Sluit een warmwaterkruik goed af en doe deze altijd in een hoes
  • Leg de kruik met de vulopening naar beneden in bed
  • Plaats de kruik tussen het laken en de deken
  • Twijfel je of de kruik te oud is en daardoor kan gaan lekken? Koop dan een nieuwe

Delen