Hasselt heeft nieuwe tankwagen

  • Hasselt
  • 05 juli 2019

Brandweer Hasselt heeft een nieuwe tankwagen. Het voertuig werd woensdag 3 juli officieel overgedragen aan de post. De tankwagen vervangt de WTS500, die naar Hardenberg gaat. Daarmee wordt uitvoering gegeven aan het bluswaterplan.

Ploegleider Jan van der Poel en projectleider Eddy Scholten blikten terug op het proces. Er moesten de nodige hobbels worden genomen om het project tot een goed einde te brengen. De opbouwer kon de opdracht namelijk niet waar maken. De tankwagen werd om die reden overgebracht en verder afgebouwd bij DRV in Hoogeveen. Het voertuig gaat nog een keer terug naar DRV voor een nieuwe pomp. Vanuit andere regio's is er al belangstelling voor het concept.

Verrassing

Eddy Scholten bedankte de leden van de projectgroep Hans van Leussen, Aaldert Bergman, Marco Kappert, Marjolein Fransen en NIC voor hun inzet en overhandigde vervolgens de sleutel van de nieuwe tankwagen aan Jan van der Poel.

Als verrassing voor de ploeg Hasselt werd er na de sleuteloverhandiging een slangenwagen aangeboden achterop de nieuwe tankwagen. Met deze slangenwagen kan er water over een afstand van 200 meter worden overbrugd op moeilijk bereikbare plaatsen. In Deventer heeft de brandweer inmiddels alweer twee jaar positieve ervaringen met de tankwagen inclusief slangenwagen.

 

Delen