Internationale Coming Out Day

  • ijsselland
  • 11 oktober 2019

Uit de kast komen is voor veel jongeren, maar ook voor ouderen, een moeilijke periode in hun leven. Het begrip 'uit de kast komen' suggereert dat het op één moment gebeurt, terwijl het in feite een langdurig proces kan zijn. In elke sociale omgeving moet opnieuw de beslissing worden genomen om er voor uit te komen. Het uit de kast komen bij de brandweer, kan net zo moeilijk kan zijn als bij de familie.

Een prettige en veilige werkplek voor iedereen

Ook dit jaar hijsen wij de op Internationale Coming Out Day weer de regenboogvlag. Hiermee laten we zien dat wij staan voor een kleurrijke, prettige en veilige werkomgeving en dat de brandweer een werkgever is waar iedereen welkom is. Ongeacht je afkomst, geslacht of seksuele voorkeur.

Netwerk Roze in Rood

Namens heel Brandweer Nederland zet het Netwerk Roze in Rood zich in voor een kleurrijke, prettige en veilige werkomgeving. Als netwerk vertegenwoordigen zij  de lesbische, homo- en biseksuele en transgender collega's.

Door met collega's in gesprek te gaan, merk je dat je niet de enige bent binnen de brandweer die met zijn of haar geaardheid worstelt of heeft geworsteld. Dat geeft steun. Wil je meer info over het Netwerk Roze in Rood? Kijk dan eens op de site.

 

Trots op al onze collega’s

Bij de brandweer werken bijna 30.000 mensen. Zij zetten zich met hart en ziel in voor hun medemens. Zij werken 24 uur per dag en 7 dagen per week aan een brandveilige samenleving. Wij zijn trots op al onze collega’s, ongeacht wie je bent. Daarom steunen wij de Internationale Coming Out Day!

Netwerk Roze Rood

Netwerk Roze Rood is één van de netwerken binnen Brandweer Nederland. Het netwerk zet zich in voor een ‘kleurrijke’ prettige en veilige werkomgeving. Als netwerk vertegenwoordigen zij alle lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender collega’s (LHBT)

Delen