Internationale dag van de jeugd

  • Zwolle
  • 12 augustus 2018

Op 12 augustus is het de internationale dag van de jeugd en daarom willen wij onze jonge helden in het zonnetje zetten: de jeugdbrandweer! Brandweer IJsselland heeft vijf jeugdbrandweerkorpsen verspreid over de regio. In Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen en Zwolle strijden de jeugdbrandweerlieden tegen meer dan honderdvijftig andere jeugdbrandweerkorpsen in het land om zich landskampioen te mogen noemen.

Teamwork en doorzettingsvermogen is ontzettend belangrijk voor de jeugdbrandweerlieden. Zij trainen en oefenen namelijk wekelijks met het blussen van ‘branden’ en andere brandweertaken. Veel brandweermannen en –vrouwen zijn ook ooit begonnen bij de jeugdbrandweer.

Jongeren vanaf twaalf jaar kunnen aansluiten bij de junioren van de jeugdbrandweer. Hier leren zij de basisvaardigheden van de brandweer. Vaardigheden die later goed van pas komen. Jeugdleden die vijftien jaar of ouder zijn, mogen meedoen bij de aspiranten. Zodra leden achttien jaar oud zijn, kunnen ze solliciteren bij een brandweerkorps.

Delen