Workshop ‘Levensreddend handelen’ enorm succes

  • IJsselland
  • 29 augustus 2017


Stel je je voor… Een (groot) ongeluk. Chaos en paniek. De eerste minuten na een incident zijn voor slachtoffers van levensbelang. Als er echt iets aan de hand is zijn de hulpdiensten er vaak snel, maar juist in deze minuten kan eerste hulp het verschil maken. Omstanders willen wel helpen, maar weten misschien niet hoe. Veiligheidsregio IJsselland wil hier verandering in brengen, door in het najaar te starten met gratis workshops.

Het vergroten van zelfredzaamheid van inwoners is voor Veiligheidsregio IJsselland een belangrijk aandachtspunt. Met eerdere workshops ‘EHBO aan baby’s en kinderen’ en ‘Reanimaatje’ zijn inmiddels ruim drieduizend inwoners bereikt. Vanaf september 2017 wordt de nieuwe workshop ‘Levensreddend handelen’ aangeboden. Deze is specifiek gericht op het verlenen van eerste hulp bij grote calamiteiten en incidenten. Denk aan noodweer, festivals of aanslagen.

Gratis workshops
De workshop ‘Levensreddend handelen’ is samen met het Nederlandse Rode Kruis ontwikkeld. In ongeveer 2,5 uur leren deelnemers een aantal levensreddende handelingen, zoals het stelpen van bloedingen en handelen bij bewusteloosheid. Belangstellenden kunnen gratis meedoen.

Ruim 400 aanmeldingen
De workshops starten in september in Kampen, Hardenberg, Zwolle en Steenwijk. Inmiddels hebben al 417 mensen zich aangemeld. Vanaf januari worden ook in andere plaatsen in de regio workshops georganiseerd. Op verzoek zelfs op locatie. Hierbij geldt een maximum van 15 deelnemers.

Iets voor jou?

Je kunt je aanmelden via onze website.
Meer weten? Neem contact met ons op.

Delen