Virtueel 24 uur mee met Brandweer Zwolle

  • Zwolle
  • 27 juli 2017


Op 21 juli organiseerde Brandweer Zwolle een eerste Facebook volgdienst: een unieke mogelijkheid om 24 uur lang virtueel met beide posten 'mee te lopen.' Bijna 1.700 mensen volgden de Zwolse brandweermannen én -vrouw bij het klaarmaken van hun persoonlijke uitrusting, werkzaamheden op de kazerne, het samen koken en eten en bij verschillende uitrukken. En uitrukken waren er voldoende…

Voor het geval het een rustige dienst zou worden, lag een schema lag klaar met daarbij een collectie eerder al voorbereide berichten, foto’s en video's. Onnodig, want rond 9.00 uur konden de collega’s al op pad voor een ongeval met een spookrijder, wat gelukkig erg bleek mee te vallen. Nog maar net terug, kwam de volgende melding al binnen. En zo ging dat de hele dag door. Tot groot enthousiasme van de volgers, die alles nagenoeg real time konden meebeleven. Met -voor Zwolse begrippen maar liefst- negen, zeer diverse uitrukken werd het een intensief, maar zeer geslaagd experiment!

Meer weten?
Wil je meer weten over het waarom, hoe en wat van deze volgdienst of er zelf een organiseren? Mail naar communicatie@vrijsselland.nl. We helpen je graag op weg!

 

 

 

Delen