Brandpreventieweken in Gelderland en Overijssel: maak van je roze wolk geen rookwolk

  • Gelderland / Overijssel
  • 26 september 2017


De brandweer in Gelderland en Overijssel trakteert iedere baby, die in de maand oktober geboren wordt, op een cadeautje. Bovendien gaan de burgemeesters van de gemeenten in deze provincies op kraambezoek bij de kindjes die als eerste in oktober geboren worden. De brandweer vergezelt de burgemeesters bij dit bezoek. De maand oktober staat namelijk in het teken van brandpreventie.


Te midden van beschuit met muisjes, korte nachten en kraamvisite is brandveiligheid waarschijnlijk niet het eerste waar je als ouder aan denkt. Toch is dit een prima periode om juist iets aan brandveiligheid te doen om je jonge kroost te beschermen. Onder meer door de deuren dicht te houden en werkende rookmelders op de hangen.

Brandpreventieweken 2017
De brandpreventieweken hebben dit jaar als thema: Hé doe de deur dicht! Onderzoek heeft uitgewezen dat het sluiten van binnendeuren kostbare tijd oplevert om te kunnen vluchten en gered te worden. Gesloten deuren zorgen ervoor dat de verspreiding van giftige rook (de grootste bedreiging bij brand) beperkt wordt. Een simpele handeling als het altijd sluiten van de binnendeuren voordat je gaat slapen, redt levens als er brand uitbreekt. Daarbij is het belangrijk dat rookmelders op de juiste plaats hangen en ook hoorbaar zijn.

Aanstaande en jonge ouders
De extra aandacht voor brandpreventie richt zich deze periode op alle aanstaande en jonge ouders in Gelderland en Overijssel. Vooral deze doelgroep laat de deur van de slaapkamer open staan. Daarom krijgen alle ouders die oktober aangifte doen van de geboorte van hun kind een geboortetasje of koffertje van de brandweer aangeboden. Hierin zitten, naast een aantal leuke cadeautjes, handige tips om brandveiligheid in huis te verbeteren.

Maak van je roze wolk geen rookwolk
Zelf net (weer) ouder geworden? Weet wat je kunt doen om de kraamtijd (brand)veilig door te komen.
Kijk voor tips en informatie op www.brandweer.nl/rozewolk.

 

Delen