Bevelvoerder 24-uursdienst Deventer

Deventer
Schonenvaardersstraat 5
7418 CC Deventer
​​088 - 119 70 00

Neem jij van nature het voortouw? Ben jij een stevige persoonlijkheid die gericht is op samenwerking binnen het team? Dan is deze functie mogelijk iets voor jou!

Wij zetten ons in voor het versterken van veiligheid in de lokale samenleving. We beperken risico’s waar het kan en bestrijden incidenten waar het moet. Een open en veilige cultuur, waarin divers talent tot bloei  komt, staat binnen onze ploegen centraal.

Wat ga je doen?

Als bevelvoerder 24-uursdienst geef je leiding aan de uitrukwerkzaamheden, coördineer je de dagelijkse werkzaamheden binnen de ploeg en zie je toe op de uitvoering daarvan. Dit kenmerkt zich in diverse taken en verantwoordelijkheden.

Bij een uitruk voer je het commando over de eigen eenheid en de ondersteunende eenheden. Je werkt multidisciplinair samen. Je bepaalt de inzet van mensen en middelen en inventariseert de gegevens m.b.t. het incident op basis waarvan je een inschatting maakt van de aard, de omvang en dynamiek van het incident. Je stelt prioriteiten, weegt af tussen het verwachte resultaat en de daarvoor te nemen risico’s en draagt zorg voor de veiligheid van het eigen personeel, de overige hulpverleners, slachtoffers en derden. De personele en materiële nazorg is ook onderdeel van je takenpakket. Verder houd je de administratie rondom het incident bij en evalueer je het incident procesmatig en functioneel.

Je neemt verantwoordelijkheid voor de operationele paraatheid en controleert deze. Je signaleert, participeert in projecten en doet verbetervoorstellen. In de “koude” situatie creëer je een open en veilige werksfeer, toon je voorbeeldgedrag en stuur je waar nodig bij. Daarnaast lever je een bijdrage in de gesprekscyclus van manschappen en aan het behalen van de organisatiedoelstellingen. Je ziet toe op het vakbekwaam zijn en blijven van het team en jezelf (o.a. door instructie, oefenen, evalueren en sporten) en verzorgt (mede) de uitvoering van oefeningen. Voorlichting geven aan specifieke doelgroepen over bijvoorbeeld brandveilig leven hoort ook tot jouw taken.

Wat vragen we?

Je beschikt over mbo werk- en denkniveau. Je bent in het bezit van het diploma manschap en je hebt enige jaren ervaring als manschap. Daarnaast heb je het diploma leergang bevelvoerder of zit je in de afrondende fase van de opleiding. Bij voorkeur ben je in het bezit van het certificaat DPL B1 of je bent bereid deze te halen. Daarnaast ben je watervrij en medisch geschikt als brandweerduiker. Dit wordt getest middels een zwemtest en duikmedische keuring.

Verder zijn we op zoek naar een persoon met leidinggevende en coachende eigenschappen. Je hebt een positieve houding en durft kritisch te zijn. Je bent makkelijk aanspreekbaar, betrouwbaar en integer. Overstijgend denken en verbindend werken gaat je van nature goed af. Tot slot ben je bereid om extra tijd in de taken, oefeningen, aanvullende cursussen en bijscholing te steken.

Wat bieden we?

Wij bieden een uitdagende functie als bevelvoerder binnen een hecht team van collega’s met vooralsnog de standplaats Deventer. In de toekomst kan het voorkomen dat je ook ingezet wordt in Zwolle. Het salaris wordt vastgesteld met inachtneming van opleiding en ervaring. De functie is gewaardeerd op salarisschaal 8 volgens bijlage IIa van de CAR/UWO. Het minimum salaris bedraagt € 2.106,- (aanloopschaal 7) en het maximum salaris bedraagt € 3.485,- (functionele schaal 8) bruto per maand bij een volledige aanstelling van 36 uur per week. Je draait volledig mee in de 24-uursdiensten waardoor je een toelage onregelmatige dienst ontvangt.

Deze functie is aangemerkt als bezwarende functie wat betekent dat je (wanneer je na 2006 in dienst bent gekomen) in totaal maximaal 20 jaar werkzaam kan zijn in een bezwarende functie. De functie is ingedeeld als normfunctie Medewerker Incidentbestrijding I van HR21

Interesse?

Dan nodigen we je uit om vóór vrijdag 21 februari te solliciteren via sollicitatie@vrijsselland.nl o.v.v. bevelvoerder Deventer. We zijn benieuwd naar je motivatie. Wil je meer weten over deze functie, neem dan contact op met Tamo Vogel, ploegleider brandweerzorg (tel: 06-83692769 / t.vogel@vrijsselland.nl).

Handig om te weten: de sollicitatiegesprekken plannen we op 6 maart en een zwemtest op 9 maart. Houd daar alvast rekening mee in je agenda. Een assessment en duikkeuring kunnen onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Delen