Wervingscampagne 'Maak jij het uit?' van start

Vrijwilligers welkom bij Brandweer IJsselland

  • Marsweg 39, Zwolle
  • 29 oktober 2018

Na succesvolle campagnes in voorgaande jaren start deze week de nieuwe wervingscampagne van Brandweer IJsselland voor vrijwillige brandweermannen  en -vrouwen.  

De werving richt zich deze keer op vrijwilligers voor de kazernes in Balkbrug, Bergentheim, Dalfsen, De Krim, Dedemsvaart, Diepenveen, Giethoorn, Gramsbergen, Hardenberg, Hasselt, Heeten, Heino, IJsselmuiden, Kampen, Luttenberg, Nieuwleusen, Oldemarkt, Olst, Ommen, Raalte, Slagharen, Steenwijk, Vollenhove, Welsum, Wesepe, Wijhe, Zwartsluis. Voor in totaal 27 van de 35 kazernes zoekt Brandweer IJsselland mensen die zich via de brandweer in willen zetten voor de samenleving.  

Aandacht winnen  
De wervingscampagne duurt tot maandag 3 december. De maand november wordt optimaal benut om de aandacht te winnen van mogelijke kandidaten. Naast de regionale campagne delen meerdere brandweerposten eigen berichten via social media en organiseren zij activiteiten om een indruk te geven van de gang van zaken bij de brandweer. De brandweerposten beschikken over een goed lokaal netwerk. Daar maken we graag gebruik van voor het werven van nieuwe collega's.

Informatiebijeenkomsten
In de laatste week van de werving zijn er op 26, 27, 28 en 29 november informatiebijeenkomsten in Dalfsen, Zwartsluis, Deventer en Hardenberg. Wie interesse heeft voor zo’n bijeenkomst kan zich aanmelden via brandweer.nl. Hier staat ook de informatiegids waarin te lezen is wat het betekent om brandweervrijwilliger te zijn. Naast een goede lichamelijke en geestelijke conditie is het ook belangrijk om overdag beschikbaar te zijn voor inzetten.

Selectie
Na de werving start de selectieperiode met onder meer een competentieanalyse en een praktijktest. Na een eventuele aanstellingskeuring begint de introductie. Dit jaar start Brandweer IJsselland met een pilot om nieuwe collega’s alvast kennis te laten maken met de organisatie in de tijd tussen de werving en selectie en de daadwerkelijke start van de opleiding.

Direct solliciteren
Wil je nu al solliciteren? Ga dan naar het online sollicitatieformulier.

 

Informatiegids

Spreekt werken in een team, kameraadschap, en mensenwerk je aan? Wil je jezelf als mens ontwikkelen? Ga jij verder wanneer anderen (moeten) opgeven? Weet je waar je grenzen liggen en durf je dit aan te geven? Dan kan het werken als vrijwilliger bij de brandweer heel goed bij je passen.
Wij gebruiken cookies