Briefing-app IJsselland en Haaglanden genomineerd!

  • Zwolle
  • 26 september 2018

De briefing-app van de veiligheidsregio’s IJsselland en Haaglanden is genomineerd voor de Jan van der Heyden-prijs! De inzending is samen met die van Brandweer Nederland/IFV en Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland gekozen uit dertien inzendingen. De briefing-app voorziet de repressieve dienst van informatie die het repressief optreden kan beïnvloeden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een voertuig buiten dienst, preventieve voorzieningen voor hulpdiensten bij wegwerkzaamheden of evenementen. In IJsselland is Ramón Hakvoort van team Incidentbestrijding de drijvende kracht achter de briefing app, die heel eenvoudig via de app- of playstore op je telefoon is te downloaden (zoeken op: briefing ijsselland).

Sneller en slimmer

Het idee voor de applicatie ontstond in 2013 toen Brandweer Zwolle bij de beroeps startte met het informeren van de eenheden via een powerpoint. 'Die werd iedere dag opnieuw gemaakt. Alle afdelingen konden daar hun berichten in zetten. De repressieve eenheden namen die aan het begin van de dienst door. Het maken van de powerpoints kostte veel tijd en dus zijn we gaan nadenken hoe we dat slimmer konden organiseren. Daar is de app uit voortgekomen”, vertelt Ramon Hakvoort. Inmiddels maken 440 (vooral) brandweermedewerkers gebruik van de praktische app. In 2017 is de app in samenwerking met Veiligheidsregio Haaglanden verder ontwikkeld.

Help ons winnen!

We zijn nu al enorm trots op onze nominatie en het zou natuurlijk ook heel mooi zijn om te winnen. Je kunt een handje helpen door tussen 2 en 10 oktober je stem op ons uit te brengen via deze site. De winnaar wordt op 11 oktober bekend gemaakt tijdens het Brandweercongres. Help je ons winnen? (Ps: alvast bedankt voor je support! J)

Delen