Ode aan de brandweerman op corso Vollenhove

  • Vollenhove
  • 30 augustus 2017

Oog in oog met een vuurzee. Hypnotiserend mooi, maar zo verraderlijk. Je blik vernauwt, zintuigen staan op scherp. Vertrouwend op je instinct, je training en de collega voor je...

Met de creatie ‘Op de tast’ won wagenbouwgroep Fatal Attraction zaterdag 26 augustus voor de vierde keer op rij het bloemencorso van Vollenhove. De groep gebruikte maar liefst 400.000 dahlia’s om deze ode aan de brandweerman te realiseren. Niet alleen visueel werd het plaatje compleet gemaakt. Ook rook, geur, verlichting en het geluid van de maskers, het vuur en de hartslag van de mannen sleepten het publiek mee in de beleving.

Wagenbouwgroep Fatal Attraction, ook wel bekend als het blauwe leger, liet met hun 27e bloemenwagen de concurrentie ver achter zich. Voor de verfijning van het ontwerp riep de wagenbouwgroep de hulp in van Brandweer Vollenhove in. Zij lieten zien hoe ze in hun brandweertenue aan het werk zijn en welke attributen worden gebruikt. Deze kennis en details werden vervolgens verwerkt op de ruim 11 meter hoge bloemenwagen en de 8 meter hoge brandweermannen. De dag na het corso kon Brandweer Vollenhove het niet laten om met hun reusachtige collega’s op de foto te gaan. Trots op hun vak en zo hoort het!

Delen