Specialist Risicobeheersing

Ben jij die natuurlijke verbinder en beschik je over een uitgebreid netwerk binnen de regio IJsselland op het gebied van veiligheid? Ben je proactief, analytisch sterk en beschik je over een brede, actuele- en vakinhoudelijke brandweerkennis? Dan is deze functie iets voor jou.

Wij zetten ons in voor het versterken van veiligheid in de lokale samenleving. We beperken risico’s waar het kan en bestrijden incidenten waar het moet. De Specialist risicobeheersing maakt deel uit van het team Risicobeheersing. Dit team professionals is op zoek naar een enthousiaste en gedreven collega die het team binnen de brandweerorganisatie en daarbuiten vertegenwoordigt in adviserende, coördinerende, informerende, afstemmende, samenwerkende en communicerende zin. Binnen het team ben je het eerste aanspreekpunt voor zowel je collega’s als de externe klant op jou expertise. Je bent een echte netwerker.

Wat ga je doen?

Als specialist risicobeheersing adviseer je bij planologische ontwikkelingen, complexe vergunningen en meldingen. Je bent betrokken bij nieuwbouwplannen van complexe bouwwerken waarbij je de kennis inzet om een brand te voorkomen, de gevolgen van een brand te verkleinen en de vluchtveiligheid in het pand te borgen. Ook sluit je aan bij projecten waarbij je met de vakkennis vanuit het Brandweerproces meedenkt, risico’s in beeld brengt en probeert te beïnvloeden. Je bent een verbinder binnen interne en externe processen: je neemt kennis en ervaring mee naar onder andere de repressieve collega’s en vakbekwaamheid maar bijvoorbeeld ook naar onze externe partners. Ons team is gericht op het signaleren en duiden van ontwikkelingen en maatschappelijke aspecten (zowel intern als extern): waarom zijn ze er, wat betekent dit voor ons en onze samenleving en hoe gaan we ermee om?

Wat bieden we?

Veiligheidsregio IJsselland is een veelzijdige organisatie die zich kenmerkt door een informele en open sfeer gericht op samenwerken. We bieden prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden, sportfaciliteiten, ruimte en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en work-life balance door middel van programma’s op het gebied van vitaliteit en gezondheid, betaald ouderschapsverlof, bestedingsruimte in verlof en toelagen op basis van een individueel keuzebudget.

Het team risicobeheersing is volop in ontwikkeling en er heerst een prettige werksfeer. Het salaris wordt vastgesteld met inachtneming van opleiding en ervaring. De functie is ingedeeld als normfunctie Medewerker Ontwikkeling III in het functieboek HR21 en gewaardeerd op schaal 10 (max. € 4.225,- bruto per maand) volgens van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling en Uitwerkingsovereenkomst (CAR-UWO). De werkzaamheden van het team Risicobeheersing zijn verdeeld over verschillende werkgebieden. De functie staat vacant voor standplaats Zwolle.

Wat vragen we?

Als specialist risicobeheersing beschik je over een HBO diploma en bij voorkeur heb je de Leergang Specialist Brandpreventie en/of FSE (Fire Safety Engineering) afgerond. Je bent proactief, analytisch sterk en je kunt je mondeling en schriftelijk helder en overtuigend uitdrukken. Je bent van nature een verbinder en beschikt bij voorkeur over een uitgebreid netwerk binnen de regio IJsselland gericht op veiligheid. Het spreekt je aan om in een ambitieuze omgeving te werken, waarbij het bij je past om resultaatgericht en planmatig te werken. Je beschikt over een brede, actuele- en vakinhoudelijke brandweerkennis en staat daarbij open voor een repressief component.

Geïnteresseerd?

Dan nodigen we je uit om vóór maandag 11 februari te solliciteren via sollicitatie@vrijsselland.nl onder vermelding van ‘Specialist Risicobeheersing’. We zijn benieuwd naar je motivatie. Na het verstrekken van je CV en motivatie ontvang je een bevestiging en ons privacy statement voor akkoord. Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Gerben Willighagen, teamleider Risicobeheersing. Tel. 088-1197313 en kijk eens op www.vrijsselland.nl. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure. Ook vragen we je – als je geselecteerd bent – een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen. Handig om te weten: de sollicitatiegesprekken plannen we op donderdag 14 februari. Houd daar alvast rekening mee in je agenda.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Zwolle-Zuid
Marsweg 39
8013 PE Zwolle
088 - 119 70 00

Ik zet mijn kennis in om brand- en vluchtveiligheid in een pand te borgen

  • William van Nieuwenhuijsen, specialist risicobeheersing William van Nieuwenhuijsen, specialist risicobeheersing
  • 28 januari 2019 28 januari 2019
2018 - beleidsagenda2.png

Delen