Open dag kazerne Alphen aan den Rijn

Op zaterdag 16 september a.s. organiseert Brandweer Hollands Midden, kazerne Alphen aan den Rijn een open dag. Rondom de kazerne aan de Havenstraat 5, kunnen jong en oud van 10.00 tot 16.00 uur kennis maken met het werk van de brandweer.

Demonstraties

Tijdens de open dag worden diverse demonstraties gegeven. We laten het publiek zien hoe je het beste een vlam in de pan kunt blussen en hoe patiënten vanuit hoge gebouwen naar beneden worden getakeld.. Voor bezoekers die meer willen weten over brandveiligheid is er een informatiestand waar voorlichting en informatie wordt verstrekt over Brandveilig Leven en brandveiligheid in en om het huis.

Volwassenen krijgen de unieke mogelijkheid om zelf in de huid van een echte brandweerman, -vrouw te kruipen en zelf een autowrak open te knippen of een brand te blussen. Voor kinderen is er een spuithuisje aanwezig om zelf een brand te blussen of ze kunnen een rondrit in een echte brandweerauto maken. De Brandwondenstichting is ook aanwezig om informatie te verstrekken over het voorkomen van en het verlenen van eerste hulp bij brandwonden. De brandweervrijwilligers van kazerne Alphen aan den Rijn staan de hele dag klaar om alle bezoekers een onvergetelijke dag te bezorgen.

 

Open dag kazerne Alphen aan den Rijn
Havenstraat 5
Alphen aan den Rijn

Delen