Wij zoeken mannen en vrouwen met lef

  • Hollands Midden
  • 23 november 2018

Brandweer Hollands Midden staat dag en nacht paraat voor de veiligheid in Hollands Midden. Behalve voor brandbestrijding komen we in actie bij verkeersongevallen, waterongevallen, ongevallen met gevaarlijke stoffen, wateroverlast, stormschade en rampenbestrijding.

Ons werkgebied strekt zich uit van de noordelijke rand van Zuid-Holland, de Bollenstreek, tot en met de Krimpenerwaard in het zuiden. Met circa 1400 medewerkers (beroeps, vrijwilligers en kantoorpersoneel) zijn wij actief om de veiligheid in Hollands Midden te vergroten.

Onze beroeps brandweermannen en –vrouwen werken in 24 uursdiensten vanuit kazernes in Alphen aan den Rijn, Gouda, Leiden-Noord en Leiden-Zuid. Op onze beroepskazernes hebben wij plaats voor zes enthousiaste mannen en vrouwen met lef voor de functie van

manschap / brandweerduiker voor de 24 uursdienst

Wij vragen
Om voor deze functie in aanmerking te komen moet je minimaal 21 jaar zijn en een diploma hebben op minimaal mbo-diploma, bij voorkeur op niveau 3 en in een technische richting. Verder ben je in het bezit van een geldig rijbewijs B. Je bent sportief en kunt goed zwemmen. Je bent een teamspeler, stressbestendig en zet je graag in voor je medemens. Het is een pré als je beschikt over het diploma manschap A en brandweerduiker. Je woont op maximaal 45 minuten afstand van een van onze beroepskazernes.

Ons aanbod
Een uitdagende, afwisselende baan met werk van grote maatschappelijke betekenis. Je werkt in een hechte groep collega’ s onder niet alledaagse omstandigheden. Je werkt in ploegendiensten van 24 uur. Ideaal om te combineren met andere taken of werkzaamheden dus.

De functie manschap/brandweerduiker is een bezwarende functie die maximaal 20 jaar mag worden uitgevoerd. Na 20 jaar ben je, na een loopbaantraject, doorontwikkeld naar een functie binnen of buiten de Brandweer/Veiligheidsregio Hollands Midden.

Salaris
Het basissalaris bedraagt, afhankelijk van leeftijd en op basis van een 36-urige werkweek bij aanvang tussen € 1705,- en € 2599,- bruto per maand (schaal 5). Daarna kun je doorgroeien naar maximaal  € 2729,- (schaal 6). Voor het werken in 24 uursdiensten ontvang je een onregelmatigheidstoeslag per maand. Voor de verplichte taak als duiker ontvang je jaarlijks een toelage. Daarnaast beschik je over een individueel keuzebudget (IKB). Dit bedraagt circa 17,05% van je salaris en kun je voor diverse doeleinden gebruiken

De selectieprocedure
Brandweer Hollands Midden streeft ernaar de diversiteit van de Nederlandse samenleving te weerspiegelen in het personeelsbestand. Een verscheidenheid aan werknemers betekent immers ook een variatie aan talenten. Zo kunnen we zo goed mogelijk inspelen op kansen en ontwikkelingen in onze omgeving.

De selectieprocedure kent een aantal brandweer specifieke onderdelen: een sporttest en een technische test. De sporttest is zeer gevarieerd, je kunt de volgende onderdelen verwachten: Hardlopen, zwemtest, ladderklimmen, technische test, oriëntatietest, krachtcircuit, hindernisbaan.

Een medische keuring en een psychologische test maken deel uit van de selectieprocedure.

De selectiegesprekken zullen plaatsvinden op 8 en 9 januari 2019. En de sportdag wordt georganiseerd op 18 januari 2019.

Bekijk het document hieronder voor de eisen van de sportdag:
>> Eisen sportdag

Solliciteren
Ben je enthousiast geworden en voldoe je aan de minimale eisen? Download het sollicitatieformulier, vul het in en stuur het vóór 17 december naar onze afdeling Personeel, Organisatie en Communicatie via e-mail vacaturemanschap@brandweer.vrhm.nl en leg uit waarom je bij ons wilt komen werken.

Meer weten?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Johan van Osnabrugge, kazernemanager beroepskazernes. Telefoon: 088 – 246 5000, e-mail: johan.van.osnabrugge@brandweer.vrhm.nl

 

Delen