Minder incidenten tijdens jaarwisseling VRHM

  • Leiden
  • 02 januari 2018

Een eerste inventarisatie door de hulpdiensten laat zien dat de afgelopen oudejaarsnacht in de Veiligheidsregio Hollands Midden rustiger is verlopen dan in de voorgaande jaren. De positieve trend van de afgelopen jaren heeft zich daarmee ook dit jaar doorgezet. De intensieve samenwerking tussen gemeenten, politie, brandweer, ambulancedienst en omgevingsdiensten blijft zijn vruchten afwerpen.

Voor Brandweer Hollands Midden is de jaarwisseling rustiger verlopen dan vorig jaar. Er werden 194 meldingen afgehandeld ten opzichte van 227 meldingen tijdens de jaarwisseling 2016-2017. Daarbij ging het in de meeste gevallen om afval- of containerbrandjes. Grote branden hebben zich niet voorgedaan. In de Gladiolenstraat in Sassenheim woedde een flinke brand in een woning. In de Acaciastraat in Alphen aan den Rijn brandde een kelderberging uit. Een aantal keren zijn buitenbranden in aanwezigheid van de politie gedoofd, maar er is geen sprake geweest van ontoelaatbare agressie tegen brandweermedewerkers.

In Leiden zijn tot drie uur extra brandweerauto's samen met politie en gemeente actief geweest om zo snel mogelijk branden te blussen en op te ruimen. Door deze ´treintjes´ is in circa dertig gevallen brandbaar materiaal preventief opgeruimd.

Op de meldkamer is extra personeel ingezet gedurende de hele jaarwisseling om het grote aantal meldingen dat altijd op deze dag binnenkomt, te kunnen verwerken.

Incidenten jaarwisseling 2017-2018

Bekijk het aantal incidenten van de jaarwisseling 2017-2018 op de website van de VRHM.

 

Delen