Mannen en vrouwen met lef

  • Hollands Midden
  • 15 september 2017

Brandweer Hollands Midden staat dag en nacht paraat voor de veiligheid in Hollands Midden. Behalve voor brandbestrijding komen we in actie bij verkeersongevallen, waterongevallen, ongevallen met gevaarlijke stoffen, wateroverlast, stormschade en rampenbestrijding.

Ons werkgebied strekt zich uit van de noordelijke rand van Zuid-Holland, de Bollenstreek, tot en met de Krimpenerwaard in het zuiden. Met circa 1400 medewerkers (beroeps, vrijwilligers en kantoorpersoneel) zijn wij actief om de veiligheid in Hollands Midden te vergroten.

Onze beroeps brandweermannen en –vrouwen werken in 24 uursdiensten vanuit kazernes in Alphen aan den Rijn, Gouda, Leiden-Noord en Leiden-Zuid. Op onze beroepskazernes hebben wij plaats voor acht enthousiaste mannen en vrouwen met lef voor de functie van

manschap / brandweerduiker voor de 24 uursdienst

Wij vragen

Om voor deze functie in aanmerking te komen moet je minimaal 21 jaar zijn en een diploma hebben op minimaal MBO-2 niveau. Verder ben je in het bezit van een geldig rijbewijs B. Je bent sportief en kunt goed zwemmen. Je bent een teamspeler, stressbestendig en zet je graag in voor je medemens. Het is een pré als je beschikt over het diploma manschap A en brandweerduiker. Je woont op maximaal 45 minuten afstand van een van onze beroepskazernes.

Ons aanbod

Een uitdagende, afwisselende baan met werk van grote maatschappelijke betekenis. Je werkt in een hechte groep collega’ s onder niet alledaagse omstandigheden. Je werkt in ploegendiensten van 24 uur. Elke beroepskazerne heeft drie ploegen. Dat betekent dat je 24 uur werkt en daarna (meestal) twee dagen vrij bent. Ideaal om te combineren met andere taken of werkzaamheden dus. Verder word je voor een beperkt aantal diensten per jaar flexibel ingeroosterd.

Het basissalaris bedraagt, afhankelijk van je leeftijd en op basis van een 36-urige werkweek bij aanvang tussen € 1.636 en € 2.409 bruto per maand. Daarna kun je doorgroeien tot maximaal € 2.662 bruto per maand. Je ontvangt een onregelmatigheidstoeslag voor het werken in 24 uursdiensten van € 455 bruto per maand. Voor de verplichte taak als duiker ontvang je jaarlijks een toelage.

De selectieprocedure

Brandweer Hollands Midden streeft ernaar de diversiteit van de Nederlandse samenleving te weerspiegelen in het personeelsbeleid. Een verscheidenheid aan werknemers betekent immers ook een variatie aan talenten. Zo kunnen we zo goed mogelijk inspelen op kansen en ontwikkelingen in onze omgeving.

De selectieprocedure kent een aantal brandweer specifieke onderdelen: een sporttest en een technische test. Een medische keuring en een psychologische test maken deel uit van de selectieprocedure.

Folder Werken bij de brandweer
Folder Selectieprocedure

Solliciteren

Ben je enthousiast geworden en voldoe je aan de minimale eisen? Download het sollicitatieformulier, vul het in en stuur het voor 16 oktober 2017 naar onze afdeling Personeel via e-mail personeel@brandweer.vrhm.nl. En leg uit waarom je bij ons wilt komen werken.

Meer weten?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Kees van Nierop, clustercommandant van onze beroepskazernes. Telefoon: 088 – 246 5000, e-mail: kees.van.nierop@brandweer.vrhm.nl

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Delen