Brandveilig Leven - Studentencampagne “In bed met de brandweer” 2017

  • Leiden
  • 19 oktober 2017

Brandweer Hollands Midden was in augustus aanwezig bij de informatiemarkt van EL-CID 2017. De EL CID-week is de officiële introductieweek van de Hogeschool Leiden en Universiteit Leiden. Tijdens deze week leren leerlingen de stad, de studie en het studentenleven kennen.

Tijdens de campagne 'In bed met de brandweer' ontmoeten de collega's van Risicobeheersing studenten. De studenten stappen in de photobooth en maken een leuke foto met een brandweerman/-vrouw. Met deze campagne brengt Brandweer Hollands Midden twee belangrijke brandveiligheidsboodschappen aan de nieuwe studenten over: laad je mobiel niet ´s nachts op en plaats een rookmelder in je slaapkamer.

Maar deze campagne is meer dan het op het eerste gezicht lijkt. Na het bezoek aan onze stand begint het pas echt. We sturen de studenten die ons bezochten via e-mail gerichte informatie over twee brandveiligheidsthema’s die spelen bij studenten. Daarna krijgen de studenten een enquête.

Door middel van deze contactmomenten en het uitwisselen van informatie krijgen we brandveiligheid op het netvlies van studenten, zetten we aan tot acties en krijgen we inzicht in het effect van onze campagne.

84% van de studenten test hun rookmelder als we ze dat vragen! Deze en andere uitkomsten van de campagne lees je in het onderstaande document.

Verslag 'In bed met de brandweer - El Cid 2017'

 

Delen