Zaterdag 27 mei

Open dag en inloopdag Haastrecht

Op zaterdag 27 mei a.s. organiseert Brandweer Hollands Midden, kazerne Haastrecht een open dag. Rondom de kazerne aan de Provincialeweg 29, kunnen jong en oud van 10.00 tot 15.00 uur kennis maken met het werk van de brandweer.

Zelf doen
In de hele kazerne is van alles te beleven, er worden ook rondleidingen gegeven. Voor bezoekers die meer willen weten over brandveiligheid is er een informatiestand waar voorlichting wordt gegeven over Brandveilig Leven en brandveiligheid in en om het huis.
Voor iedereen die zelf iets wil doen, is er de mogelijkheid om slachtoffers te redden uit de rook, een vlam in de pan te blussen of te oefenen met redgereedschap. Er is ook een brandweer testbaan, zodat bezoekers kunnen ervaren hoe een keuring voor een brandweerman/ -vrouw eruit ziet.
Kinderen kunnen zich laten schminken, er zijn kleurplaten en er is een springkussen aanwezig. Ook is er een mogelijkheid om een rondrit te maken in een echte brandweerwagen. De brandweervrijwilligers van kazerne Haastrecht staan de hele dag klaar om alle bezoekers een onvergetelijke dag te bezorgen.

Werving vrijwilligers
Op deze dag is er extra aandacht voor de werving van nieuwe brandweervrijwilligers. De vrijwilligers van de kazerne Haastrecht zijn op zoek naar nieuwe collega’s die goede brandweerzorg voor hun dorp net zo belangrijk vinden als zij zelf.
Zie voor meer informatie: www.brandweer.nl/hollandsmidden

Open dag en inloopdag Haastrecht
Provincialeweg 29
2851 EA Haastrecht
088-246 5000
Kazerne Haastrecht.jpg

Delen