Zaterdag 10 juni

Open dag kazerne Nieuwkoop

Op zaterdag 10 juni a.s. organiseert Brandweer Hollands Midden, kazerne Nieuwkoop een open dag. Rondom de kazerne aan de Achterweg 5, kunnen jong en oud van 10.00 tot 16.00 uur kennis maken met het werk van de brandweer.

Demonstraties

Tijdens de open dag wordt om 13.00 uur een grote demonstratie gegeven in samenwerking met de politie, ambulance en gemeente. Daarnaast zijn er nog diverse andere demonstraties. Zo kan het publiek zien hoe de First Responder werkt en hoe je een vlam in de pan moet blussen. Ook laat de brandweer zien welke techniek de brandweer gebruikt als een auto wordt opengeknipt om een bekneld slachtoffer uit een autowrak te bevrijden.

Voor de bezoekers die meer willen weten over brandveiligheid is er een informatiestand waar voorlichting en informatie wordt verstrekt over Brandveilig Leven en brandveiligheid in en om het huis. Voor bezoekers die zelf eens in de huid willen kruipen van een echte brandweerman, -vrouw is er een unieke kans om zelf met een ademluchttoestel te lopen. Ook wordt bezoekers geleerd hoe ze zelf een brandje kunnen blussen met kleine blusmiddelen. Voor de kinderen is er een mogelijkheid om een rondrit te maken in een echte brandweerwagen. De brandweer-vrijwilligers van kazerne Nieuwkoop staan de hele dag klaar om alle bezoekers een onvergetelijke dag te bezorgen.

Werving vrijwilligers

Op deze dag is er extra aandacht voor de werving van nieuwe brandweervrijwilligers. De vrijwilligers van kazerne Nieuwkoop zijn op zoek naar nieuwe collega’s die goede brandweerzorg voor hun dorp net zo belangrijk vinden als zij zelf. Nu als nieuwsgierig? Neem dan alvast een kijkje op: [http://www.brandweer.nl/hollandsmidden];

Open dag kazerne Nieuwkoop
Achterweg 5
2421 EB Nieuwkoop
Kazerne Nieuwkoop.jpg

Delen