Zaterdag 1 juli

Open dag kazerne Nieuwerkerk aan den Ijssel

Op zaterdag 1 juli a.s. organiseert Brandweer Hollands Midden, kazerne Nieuwerkerk aan den IJssel een open dag. Rondom de kazerne aan de Prins Alexanderlaan 2–8, kunnen jong en oud van 10.00 tot 16.00 uur kennis maken met het werk van de brandweer.

Demonstraties


Tijdens de open dag worden spannende demonstraties gegeven waarbij diverse hulpverleningsdiensten, zoals Politie, Brandweer, Ambulance en de Reddingsbrigade betrokken zijn. Voor bezoekers die meer willen weten over brandveiligheid is er een informatiestand waar voorlichting en informatie wordt verstrekt over Brandveilig Leven en brandveiligheid in en om het huis.

Volwassenen krijgen de unieke mogelijkheid om zelf in de huid van een echte brandweerman, -vrouw te kruipen en zelf een autowrak open te knippen of een vlam in de pan te blussen. Ook aan de kinderen is gedacht. Voor hun is er een mogelijkheid om een rondrit te maken in een echte brandweerauto. De brandweervrijwilligers van kazerne Nieuwerkerk aan den IJssel staan de hele dag klaar om alle bezoekers een onvergetelijke dag te bezorgen.

Werving vrijwilligers

Op deze dag is er extra aandacht voor de werving van nieuwe brandweervrijwilligers. De vrijwilligers zijn op zoek naar nieuwe collega’s die goede brandweerzorg voor hun dorp net zo belangrijk vinden als zij zelf. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de werving van nieuwe jeugdbrandweerleden.

Open dag kazerne Nieuwerkerk aan den Ijssel
Prins Alexanderlaan 2
2912 AL Nieuwerkerk aan den Ijssel
088-246 5000
Kazerne Nieuwerkerk aan den Ijssel.jpg

Delen