Veiligheidsregio Hollands Midden

In de Veiligheidsregio Hollands Midden werken Brandweer Hollands Midden, GHOR Hollands Midden, Eenheid Den Haag van de Nationale Politie en negentien gemeenten in samen aan de rampenbestrijding en crisisbeheersing in Hollands Midden. De negentien gemeenten zijn: Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Krimpenerwaard, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten, Waddinxveen, Zoeterwoude en Zuidplas. De veiligheidsregio werkt ook nauw samen met partners, zoals waterschappen, milieudiensten en defensie. Iedere organisatie is verantwoordelijk voor zijn eigen taken. Samen zijn de organisaties verantwoordelijk voor de veiligheid in Hollands Midden.

Visie
Veiligheid en veiligheidsgevoel zijn belangrijke thema's in onze samenleving. Door internationalisering, terrorisme, pandemie├źn en klimaatverandering dienen nieuwe veiligheidsvraagstukken zich aan. Daarnaast heeft Nederland door zijn bevolkingsdichtheid en waterpeil een kwetsbare infrastructuur. Sommige van deze onderwerpen gaan over rampenbestrijding en crisisbeheersing. Andere over veiligheid in het algemeen.

De Veiligheidsregio Hollands Midden wil door samenwerking met en tussen allerlei partners de veiligheid en het gevoel van veiligheid in de regio vergroten.
Het optreden van de Veiligheidsregio Hollands Midden kenmerkt zich door:
1. Slagvaardigheid door functionele en territoriale samenwerking
2. Slagkracht in besturing en uitvoering
3. Het benutten van schaalvoordeel, deskundigheid en specialisatie

De betrokken organisaties werken samen aan diverse taken. Binnen de Veiligheidsregio wordt steeds gekeken naar welke organisatie een taak het best op kan pakken, van welke deskundigheid en specialisme gebruik moet worden gemaakt.

Delen