Werken als beroeps brandweervrouw/man

Op dit moment is de werving voor nieuwe beroepsbrandweermensen gesloten. Begin 2020 start een nieuwe wervingscampagne. Houdt onze website en social media in de gaten.

Nieuwe bluspakken 2017 Scheveningen 7567 met logo.jpg
s 150101_BWN Slotenmakerstraat_RB12444 sRGB 15x10cm met logo_.jpg

Ben je maatschappelijk betrokken, flexibel, betrouwbaar en voel je je thuis in een organisatie waarin we respect hebben voor elkaar? Kom dan werken bij de Veiligheidsregio Haaglanden! De 1200 medewerkers van de Veiligheidsregio Haaglanden zetten zich in voor de veiligheid van meer dan één miljoen mensen en bedrijven in de regio Haaglanden. Onze organisatie is daadkrachtig en dynamisch. We werken in een multiculturele omgeving waarin we in directe verbinding staan met gemeenten, andere hulpdiensten en burgers. Het vakmanschap van onze medewerkers stimuleren we door opleiding en training. En we bieden je volop mogelijkheden om je persoonlijk te ontwikkelen. Ben je een verbinder, resultaatgericht en hulpvaardig? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren en bij te dragen aan een veilig en gezond Haaglanden.

De Veiligheidsregio Haaglanden is per 1 oktober 2019 op zoek naar:                                                                           

Manschappen (M/V) beroeps (vacaturenummer: 2019-01-001)

 

Ons werk

Brandweer Haaglanden staat 24 uur per dag, 7 dagen per week paraat. Wij redden mens en dier, verlenen hulp bij ongevallen en voorkomen en bestrijden brand. Ons werk is veeleisend en met een zeker risico. We doen ons werk in extreme omstandigheden, waarbij we optimaal functioneren. Om dit uitdagende werk goed te kunnen doen worden we continue bijgeschoold en getraind. We werken met ruim 1.000 collega’s vanaf 23 kazernes in een dynamische regio met meer dan 1 miljoen inwoners en duizenden bedrijven. Met onze aanpak zijn we flexibel, spelen we in op actualiteiten en de omgeving waarin we werken. Onze organisatie staat midden in de samenleving, we nodigen dan ook iedereen uit te solliciteren voor de functie van manschap bij Brandweer Haaglanden.

Hoofdtaken

In teamverband lever je een bijdrage aan de taken van de brandweer, zoals brandbestrijding, inzet bij verkeers- en waterongevallen, ongevallen met gevaarlijke stoffen, wateroverlast, stormschade en rampenbestrijding. Daarnaast neem je actief deel aan oefeningen, opleidingen en het sportprogramma. Je draagt bij aan het verhogen van de brandveiligheid in de wijk en je verricht ook andere voorkomende werkzaamheden. 

Je profiel

Als manschap in de 24 uursdienst ben je bij uitstek een teamspeler. Daarnaast ben je flexibel ingesteld, stressbestendig, technisch onderlegd en kun je ook samenwerken onder extreme omstandigheden. We zoeken een sportief ingestelde collega, die voldoet aan de door ons gestelde fysieke en medische eisen voor brandweer personeel. We zoeken ook een aantal kandidaten die naast manschap ook het specialisme duiken gaan uitvoeren. Daarvoor gelden een aantal specifieke aanvullende eisen.

Wat zijn de minimale eisen om te kunnen reageren:

 • Diploma op tenminste VMBO kader-niveau / MBO 3, bij voorkeur in een technische richting;
 • Beschikken over technische vaardigheden en inzicht;
 • In bezit van minimaal zwemdiploma A;
 • Je beschikt over een goede zwemconditie en hebt geen vrees voor water;
 • Goede medische, psychische en fysieke conditie;
 • Een sportieve instelling en goede lichamelijke vaardigheden;
 • Goed gehoorvermogen en niet brildragend (24-uurs lenzen mogen wel);
 • Geen hoogte- en engtevrees;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Nationaliteit van een land van de Europese Economische Ruimte (EER)
 • of een geldige tewerkstellingsvergunning;
 • Leeftijd minimaal 18 jaar (bij start opleiding);
 • In het bezit van een geldig rijbewijs B;
 • Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag.

Selectieprocedure

Er vinden informatiebijeenkomsten ( 2 maart ochtend/middag, 5 maart, 7 maart 2019) plaats waarbij wij je o.a. informeren over de inhoud van het werk, hoe de selectieprocedure eruit ziet en hoe de arbeidsvoorwaarden zijn opgebouwd. Na het bijwonen van een informatiebijeenkomst (deelname verplicht) word je de mogelijkheid geboden om daadwerkelijk te solliciteren op deze vacature. Na de briefselectie vinden er diverse testen plaats waarbij een deel van de gestelde functievereisten worden gemeten. Houd rekening met 3 dag(delen) en een 24-uurs outdoor-bijeenkomst . De inspanningen die je doet bij de brandweer zijn namelijk niet gering en daarom vindt er voor jouw eigen veiligheid en die van je eventuele toekomstige collega's deze uitgebreide selectieprocedure met diverse testen plaats. Lees hier verder over wat de verschillende testen inhouden. Een (ontwikkel) assessment kan ook deel uit maken van de procedure.

Informatiebijeenkomsten
Klik op één van de onderstaande data om je aan te melden voor de informatiebijeenkomst.

Wij bieden
Voor de functie manschap krijg je een specifieke opleiding aangeboden. Uitgangspunt is dat het aanvangssalaris €1.657,- bruto per maand is bij een volledige werkweek (salarisschaal 4). Afhankelijk van relevante ervaring is een hogere inschaling mogelijk. In deze functie is, afhankelijk van je persoonlijke ontwikkeling, een doorgroei mogelijk naar schaal 7 (maximaal €2.986,- bruto per maand). Naast dit salaris heb je recht op een vaste onregelmatigheidstoeslag. Deze bedraagt bij een volledige (onregelmatig dienst) werkweek €462,31 bruto per maand.

Naast je salaris heb je de beschikking over een vrij besteedbaar budget: het Individueel Keuze Budget (IKB). Dit budget wordt maandelijks opgebouwd. De hoogte is afhankelijk van je salaris en eventuele salaristoelagen. Het IKB bedraagt in de regel ongeveer 17,8% van het salaris.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Delen