Vrijwilliger bij Brandweer Haaglanden

 

Vrijwilligers
Brandweer Haaglanden is op zoek naar brandweervrijwilligers in Midden-Delfland en het Westland die overdag -op werkdagen- beschikbaar zijn én dichtbij een van onze brandweerkazernes werken of wonen. In Wassenaar worden er vrijwilligers gezocht die in de avond-, nacht- en weekenduren beschikbaar zijn. Werken bij als brandweervrijwilliger bij Brandweer Haaglanden is je professioneel inzetten voor de veiligheid van je woon- of werkomgeving. Ben je ouder dan 18 jaar? Weet je van aanpakken, ben je sportief en hou je van een spannende uitdaging naast je dagelijkse werkzaamheden? Dan is de functie van brandweervrijwilliger iets voor jou!

Wat verwachten we van onze brandweervrijwilligers?
Je bent ouder dan 18 jaar en je hebt een goede lichamelijke- en fysieke conditie. De eisen die de brandweer stelt aan lichamelijke conditie, opleiding, oefenen en beschikbaarheid zijn pittig. Je hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en kunt goed in een team werken. Je hebt géén last van hoogte- of engtevrees en beheerst de Nederlandse taal goed en hebt minimaal een VMBO-diploma. Voldoe je aan deze criteria? Solliciteer dan op een van onze vacatures voor brandweervrijwilliger en laat hier je gegevens achter.

Een oefenavond bijwonen?
Interesse om een oefenavond van de brandweer bij te wonen in Midden-Delfland, Wassenaar of het Westland? Klik hier voor een overzicht van de oefenavonden en contactpersonen.

Brandweervrijwilliger naast je (hoofd)baan?
De meeste brandweervrijwilligers hebben een vaste of fulltime baan of zijn ondernemer. Je (hoofd)werkgever moet op de hoogte zijn en toestemming geven om direct uit te rukken tijdens werktijd. Je werkgever heeft ook voordeel van jou als vrijwilliger. Bedrijven zijn verplicht bedrijfshulpverleners (BHV) op te leiden. Als je de opleiding Manschap-A hebt gevolgd, is een cursus BHV overbodig.