“Ik sta hier zeker mijn mannetje”

Verhaal Emmeliene, bevelvoerder kazerne Zoetermeer-Stadshart

Om de taken van de brandweer uit te voeren, wordt er nogal wat van je gevraagd. Zowel mentaal als fysiek moet je in topconditie zijn. De manschappen van Brandweer Haaglanden zijn fit en gemotiveerd. Onder hen ook een aantal goed getrainde powervrouwen zoals Emmeliene.

“In tien jaar tijd heb ik veel geleerd maar ook heel veel bereikt”, aldus Emmeliene. “Ik ben in relatief korte tijd opgeklommen tot bevelvoerder en geef nu leiding aan mijn team. Als je de kwaliteiten bezit en er keihard voor werkt, kun je al je ambities bij Brandweer Haaglanden waarmaken. Om een goede bevelvoerder te zijn moet je vooral een teamplayer zijn. Het sociale aspect mag je niet onderschatten als je 24 uur met elkaar optrekt en in extreme situaties moet presteren. Ik neem de tijd voor mijn collega’s, ken ze echt en probeer er ook op andere manieren voor ze te zijn. Zo geef ik adviezen over gezonde voeding en heb ik vanuit mijn opleiding Sport & Beweging veel kennis van fitness.

Ik heb het geluk dat je bij Brandweer Haaglanden de tijd en faciliteiten hebt om dagelijks te kunnen sporten. Dat is altijd mijn passie geweest. Je moet als vrouw in dit vak fysiek mee kunnen komen. Daar ben ik me zeker van bewust. Tijdens de incidenten moeten we het ook met elkaar doen en is iedere schakel in de keten belangrijk. Als team ga je voluit. Oefenen, routine creëren en zorgen dat je topfit bent. Daar heb je zelf de grootste hand in. Ik ben een vrouw en heb dat respect wel afgedwongen, ik sta zeker mijn mannetje. Brandweervrouw zijn is een waanzinnig gaaf beroep met niet alleen zware taken, maar ook veel vrijheid. Je kunt zo iets voor jezelf én een ander betekenen. Dat is toch onbetaalbaar?”

In deze video vertelt bevelvoerder Emmeliene over haar werk als brandweervrouw. Wil jij ook net als Emmeliene bij de brandweer werken? Meld je dan gauw hieronder aan!

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box