"Ambitie krijgt hier alle ruimte"

Abdellah, bevelvoerder kazerne Leidschendam-Voorburg

Het is geen uitzondering dat manschappen die bij Brandweer Haaglanden op jonge leeftijd starten aan de opleiding er vele jaren later nog actief zijn. Abdellah is daar een goed voorbeeld van. Dat komt omdat zijn ambitie en de mogelijkheden binnen de organisatie mooi parallel lopen aan elkaar.

“Mijn doelstelling is om uiteindelijk de commandant van Brandweer Haaglanden te worden. Toen ik twaalf jaar geleden na de HAVO meteen aan de opleiding begon, voelde ik mij hier meteen op mijn plek. Als jongerencoach heb ik vrijwillig ervaring opgedaan om anderen te kunnen helpen. Die rol past mij nog steeds als een oude jas. Maar ik heb wel altijd de ambitie gehad om als hulpverlener meer te kunnen én doen. Doorgroeien is de rode draad in mijn carrière bij Brandweer Haaglanden. Tijdens de opleiding merkte ik snel dat brandbestrijding slechts een klein onderdeel van onze taak is. Door hard te werken ben ik inmiddels opgeklommen tot bevelvoerder.

Wat mij een goede bevelvoerder maakt? Ik ben directief en duidelijk op de momenten dat iedere seconde telt. Dan is er geen tijd te verliezen. Maar daarbuiten bied ik altijd een luisterend oor voor het team. We zorgen voor elkaar. Tijdens een dienst van 24 uur leer je elkaar echt kennen. Dan ben je meer dan een collega. Naast mijn werk als bevelvoerder, werk ik bij Brandweer Haaglanden ook op kantoor, ben ik ambassadeur van het korps en neem ik zitting in de Ondernemingsraad. In 2017 heb ik de HBO studie Integrale Veiligheidskunde afgerond en ga ik in februari starten met de master Management in de Publieke Sector aan de Universiteit van Leiden. Dit is allemaal mede mogelijk gemaakt door de VRH. De erkenning die je als brandweerman krijgt voor het werk is fantastisch. Wij helpen in situaties waar een ander voor wegloopt. Dan moet je altijd presteren en aan jezelf blijven werken. Ik sta hier alles behalve stil. In meerdere opzichten. Dat geeft voldoening.”

In deze video vertelt bevelvoerder Abdellah over zijn werk als brandweerman. Wil jij ook net als Abdellah bij de brandweer werken? Meld je dan gauw hieronder aan!

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box