Meer informatie specialisme brandweerduiker

Na je opleiding tot Manschap-A is het mogelijk om je verder te ontwikkelen in één van onze specialismen. Denk bijvoorbeeld aan het specialisme brandweerduiker! Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan onderaan deze pagina onze video over het specialisme brandweerduiker.

Bij ongevallen op of in het water kan iedere brandweercollega een grijpredding uitvoeren om een slachtoffer te redden. Bij waterongevallen verder van de kant of in dieper water wordt er een beroep gedaan op de duikteams van Veiligheidsregio Haaglanden. Als enige veiligheidsregio in Nederland hebben wij 24 uur per dag zeven dagen in de week twee beroepsduikteams klaar staan.

Als brandweerduiker ben je een specialist op het gebied van waterongevallen, naast je taak als brandweervrouw/man op de tankautospuit. Als duiker is je primaire taak is het redden van slachtoffers in, op en onder water. Je werkt samen in een klein en hecht team, maar onder water werk je doorgaans alleen. Vanuit de kazernes Centrum en Delft staan de duikteams paraat voor de hele regio en daarbuiten.

Video brandweerduiker

Bekijk via de play-button in de afbeelding onze video over het specialisme brandweerduiker.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box