Haaglanden

Kom werken bij Brandweer Haaglanden

Ben jij een fitte, sportieve vrouw/man, houd jij van een uitdaging, ben je flexibel inzetbaar én maatschappelijk betrokken? Dan is het werken als beroepsmanschap iets voor jou!

Als brandweerman/-vrouw lever je in teamverband een bijdrage aan de taken van de brandweer. Denk hierbij aan brandbestrijding, maar ook aan verkeers- en waterongevallen, ongevallen met gevaarlijke stoffen, wateroverlast, stormschade en rampenbestrijding. Je werkt flexibel. Dat wil zeggen dat je onder andere in staat bent om in een ploegendienst te werken van 24 uur.

Om brandweerman/-vrouw te worden volg je eerst de opleiding Manschap-A bij Brandweer Haaglanden.

Waar kom jij te werken?

Wij zijn Brandweer Haaglanden. Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week paraat. Wij zijn er voor mens en dier. We staan volledig ten dienste van de (fysieke) veiligheid van inwoners en bezoekers van de regio én zijn er als hulp nodig is. Wij zijn er voor iedereen en maken daarop geen uitzondering.

Specialisme brandweerduiker

Na je opleiding tot Manschap-A is het mogelijk om je verder te ontwikkelen in één van onze specialismen. Denk bijvoorbeeld aan het specialisme brandweerduiker! Wil je meer weten over dit specialisme, klik dan hier voor meer informatie.

"Er is altijd wel iets te doen"

“Op een verjaardag gaat het nooit over de incidenten, maar over het team.” Lees hier het verhaal van Laurens, manschap kazerne Scheveningen.

 • Wat bieden wij?

  Voor deze functie krijg je een specifieke opleiding aangeboden. Uitgangspunt is dat het aanvangssalaris €2.184,- bruto per maand is bij een volledige werkweek. Afhankelijk van relevante ervaring is een hogere inschaling mogelijk. In deze functie is een doorgroei mogelijk naar maximaal €3.301,- bruto per maand.

  Naast dit salaris heb je recht op een vaste onregelmatigheidstoeslag. Deze bedraagt bij een volledige (onregelmatige dienst) werkweek €511,16 bruto per maand. Naast je salaris ontvang je een toeslag van 18,05% (Individueel Keuze Budget, tijdens de opleiding is deze 17%), die je flexibel kunt inzetten voor arbeidsvoorwaarden die voor jou belangrijk zijn.

 • Functie-eisen
  • Je beschikt over een diploma met tenminste VMBO kader / mbo 3 niveau (bij voorkeur in een technische richting)
  • Je beschikt over technische vaardigheden en inzicht
  • Je kunt zwemmen en je hebt geen watervrees
  • Je hebt een goede medische, psychische en fysieke conditie
  • Je bent sportief
  • Je gehoor is goed en je draagt geen bril (24-uurs lenzen mogen wel)
  • Je hebt geen last van hoogte- en engtevrees
  • Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift
  • Je bent in het bezit van de Nationaliteit van een land van de Europees Economische Ruimte (EER) of een geldige tewerkstellingsvergunning
  • Je bent minimaal 18 jaar (bij de start van de opleiding)
  • Je bent bij voorkeur in het bezit van een geldig rijbewijs B
  • Je kunt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aanvragen en inleveren

"Wij werken met ruim 1.000 collega’s vanaf 23 kazernes in een dynamische regio met meer dan 1 miljoen inwoners en duizenden bedrijven en instellingen. Onze organisatie staat midden in de samenleving. Wij zijn er voor iedereen."

Brandweer Haaglanden

"Dit werk past bij me"

“Het voelt voor mij niet eens als werk.” Lees hier het verhaal van Barry, manschap en instructeur kazerne Loosduinen.

"Ik sta hier zeker mijn mannetje"

“Oefenen, routine creëren en zorgen dat je topfit bent.” Lees hier het verhaal van Emmeliene, bevelvoerder kazerne Zoetermeer-Stadshart.

"Ambitie krijgt hier alle ruimte"

“Doorgroeien is de rode draad in mijn carrière bij Brandweer Haaglanden.” Lees hier het verhaal van Abdellah, bevelvoerder kazerne Leidschendam-Voorburg.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box