Teamhoofd Operationele Voorbereiding

Veiligheidsregio Haaglanden (VRH) staat 24 uur per dag, 7 dagen in de week klaar voor veiligheid en zorg in de regio Haaglanden. Brandweer Haaglanden, de Meldkamer Ambulancezorg (MKA) en GHOR Haaglanden (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio) werken samen met een groot aantal veiligheidspartners. Niet alleen om samen goed voorbereid te zijn op incidenten en deze slagvaardig te bestrijden. We treffen ook maatregelen om incidenten te voorkomen. Het verzorgingsgebied van de VRH is met ruim 1 miljoen inwoners één van de meest dichtbevolkte gebieden van Nederland. Onze organisatie is volop in beweging, wat mogelijkheden biedt voor persoonlijke ontwikkeling. Verbindend Vakmanschap in Veiligheid en Zorg. Daar staan we voor. En daar hebben we jouw vakmanschap bij nodig!

Binnen de Veiligheidsregio Haaglanden zijn wij per direct op zoek naar een:

teamhoofd Operationele Voorbereiding 
Vacaturenummer 2018-07-037

Doel functie
Team Operationele Voorbereiding is een kennisintensief team met diverse specialisten in het werkveld van operationele voorbereiding. De bedoeling van OV is het faciliteren van het mono- en multidisciplinaire operationeel optreden van de brandweer. Dit gebeurt voor al het optreden van de brandweer naar aanleiding van én ter voorbereiding op hulpvragen van de burger:

van kleine klussen tot grootschalig mono- en multidisciplinair optreden;

van brand en WO tot IBGS en THV;

van evenementen- tot strandveiligheid.

Om dit te faciliteren wordt beleid (aangevuld met planvorming) ontwikkeld voor de uitvoering van de kerntaken van de brandweer. Daarbij wordt samenhang gezocht tussen de verschillende betrokkenen, zoals incidentbestrijding, meldkamer, vakbekwaamheid en facilitair.

Centraal staat het verzamelen, duiden en ontsluiten van operationele informatie voorafgaand, tijdens en na afloop van incidenten. Het informatie gestuurd optreden is ondergebracht bij een sectie van het team onder aansturing van een coördinator.

Het team draagt zorg voor de advisering aan het bevoegd gezag bij evenementen met een hoog risico en de daarbij horende operationele voorbereiding. Tenslotte, ook het pikettenbeheer is onderdeel van het takenpakket. 

Het teamhoofd is verantwoordelijk voor het gehele team en ressorteert rechtstreeks onder de directeur Brandweerzorg. Hij/Zij geeft direct leiding aan de afdeling Operationele Voorbereiding (ongeveer 20 fte) en instrueert, begeleidt en coacht medewerkers. Hij/Zij levert een constructieve bijdrage aan het op strategisch en tactisch niveau voorbereiden, ontwikkelen en uitvoeren van het specifieke beleidsveld.

Hoofdtaken:    

 • leidinggeven aan de medewerkers van de afdeling en zorgdragen voor de verdere ontwikkeling van het team;
 • opstellen en realiseren van een jaarplan voor de afdeling;
 • het formuleren van strategisch beleid voor de Brandweer en het waarborgen daarvan;
 • aanleveren van managementinformatie;
 • deelnemen aan relevante netwerken binnen Haaglanden als interregionaal;   

Functie-eisen:

 • WO werk- en denkniveau;
 • Affiniteit met en kennis van operationele organisaties en het domein fysieke veiligheid;
 • Deel nemen aan het HOvD piket;

Persoonlijke kenmerken:

 • Vakinhoudelijk deskundig en in staat snel te schakelen tussen de onderwerpen;
 • Communicatief vaardig;
 • Analytisch, resultaatgericht en probleemoplossend;
 • Inzicht in bestuurlijke en maatschappelijke verhoudingen;
 • In staat strategisch beleid te vertalen in tactisch beleid met oog voor de operationele impact;
 • In staat anderen te motiveren en te verbinden;

Salaris

Afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 5520,- bruto per maand (schaal 12 ) bij een fulltime aanstelling van 36 uur. Toelage Onregelmatige Dienst tbv HOvD piket € 396,06 bruto per maand.

Solliciteren

Interesse in de functie? Stuur dan uiterlijk 18 juli 2018 je sollicitatie, onder vermelding van het vacaturenummer, naar werving-selectie@vrh.nl. We verwachten in één pakket een cv en motivatiebrief.

Vrijwilligers worden ook in de gelegenheid gesteld om te reageren op deze vacature. Interne medewerkers krijgen bij gebleken geschiktheid echter voorrang in de procedure.

Vragen over de functie-inhoud?

Neem contact op met Lucien Groenewegen, directeur Brandweerzorg, tel.: 06-51634929 of lucien.groenewegen@vrh.nl.

Vragen over de procedure?

Neem contact op met Joke Olie , HR-adviseur, via 06-15037610 of joke.olie@vrh.nl.

Slotopmerking

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

 

Den Haag-Loosduinen
Dedemsvaartweg 1
2545 AP Den Haag
088-8868000
Wij gebruiken cookies