Teamcoördinator Onderwijs en Ontwikkeling

Ben je maatschappelijk betrokken, flexibel, betrouwbaar en voel je je thuis in een organisatie waarin we respect hebben voor elkaar? Kom dan werken bij de Veiligheidsregio Haaglanden! De 1200 medewerkers van de Veiligheidsregio Haaglanden zetten zich in voor de veiligheid van meer dan één miljoen mensen en bedrijven in de regio Haaglanden. Onze organisatie is daadkrachtig en dynamisch. We werken in een multiculturele omgeving waarin we in directe verbinding staan met gemeenten, andere hulpdiensten en burgers. Het vakmanschap van onze medewerkers stimuleren we door opleiding en training. En we bieden je volop mogelijkheden om je persoonlijk te ontwikkelen. Ben je een verbinder, resultaatgericht en hulpvaardig? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren en bij te dragen aan een veilig en gezond Haaglanden.

De Veiligheidsregio Haaglanden is voor de afdeling Vakbekwaamheid op zoek naar een:
Teamcoördinator Onderwijs en Ontwikkeling Vacaturenummer 2018-10-049
 
Wat is het doel van de functie?

De afdeling Vakbekwaamheid zorgt binnen de Veiligheidsregio Haaglanden voor het vakmanschap van onze ruim 800 operationele brandweercollega’s. We organiseren voor hen opleidingen, trainingen en oefeningen en leveren ondersteuning voor het oefenen op kazernes en op individueel niveau. Het team Onderwijs en Ontwikkeling zorgt voor het ontwikkelen van kennis, methodes en systemen op het gebied van onderwijs die kunnen worden gebruikt bij de activiteiten van de afdeling. De medewerkers van het team werken aan de voorbereiding, uitvoering en evaluatie van de activiteiten voor de vakbekwaamheid van de brandweercollega’s.

Wie ben jij?

Je geeft inspirerend leiding aan het team Onderwijs en Ontwikkeling en zorgt voor de continue ontwikkeling van het vakmanschap van onze docenten en instructeurs. Jij bent voortdurend op zoek naar ontwikkelmogelijkheden voor het team Onderwijs & Ontwikkeling en de afdeling Vakbekwaamheid zodat wij van meerwaarde zijn en blijven.

De afdeling Vakbekwaamheid is een lerende afdeling. We stimuleren persoonlijke ontwikkeling, evalueren onze werkwijze en bieden ruimte aan nieuwe mogelijkheden. In de onze visie zijn persoonlijke ontwikkeling en vakinhoudelijke ontwikkeling nodig om optimaal te kunnen presteren onder de omstandigheden van de huidige incidentbestrijding. Jij stimuleert het leren en bent een aanjager en rolmodel van onze visie.

Wat is jouw plek in de organisatie?

De teamcoördinator maakt deel uit van de afdeling Vakbekwaamheid en geeft leiding aan het team Onderwijs en Ontwikkeling (9 fte) en het team BHV (2 fte). De afdeling Vakbekwaamheid werkt projectmatig, zodat je nauw samenwerkt met de projectleiders, de teamcoördinator Organisatie en Advies en het afdelingshoofd. De afdeling werkt actief samen met de omliggende veiligheidsregio's en binnen Brandweer Nederland. We bouwen aan een verdere samenwerking met het reguliere onderwijs in onze regio. 


Wat ga je doen?
Leiderschapskenmerken Als teamcoördinator Onderwijs en Ontwikkeling:

 • Geef je leiding aan het team en zorg je voor een continue ontwikkeling van de medewerkers en het team
 • Ben je verantwoordelijk voor de inzet en planning van de docenten, instructeurs en andere medewerkers van het team bij de verschillende projecten
 • Signaleer je nieuwe ontwikkelingen op het gebied van onderwijs en vakbekwaamheid binnen en buiten de organisatie. Jij zorgt ervoor dat de afdeling zich hierop tijdig ontwikkelt door voorstellen te maken en uit te voeren
 • Lever je een bijdrage aan de afdeling op het gebied van kwaliteitszorg, communicatie en beleid.
 • Treed je op als Projectleider

Ben jij onze kandidaat, dan:

 • Heb je minimaal een Hbo-diploma in een relevante opleiding
 • Heb je ervaring met vakbekwaamheid en/of onderwijs
 • Heb je aantoonbare kennis van kwaliteitszorg, communicatie en beleid
 • Ben je reeds leidinggevende of leidinggevende geweest en hebt ervaring met het ontwikkelen van medewerkers en teams
 • Bezit je bij voorkeur het diploma Officier van Dienst (OvD)
 • Ben je bereid door middel van opleidingen je kennis te vergroten

Jouw persoonlijke kenmerken:
Onze nieuwe collega draagt actief bij aan de doelstelling van de VRH en onze afdeling.
Zij of hij is:

 • Verbindend en stimuleert anderen in hun ontwikkeling en samenwerking
 • Strategisch door een visie om te zetten in daden en is daarbij een rolmodel
 • Resultaatgericht en zorgt ervoor dat afspraken duidelijk worden afgemaakt en nagekomen
 • Omgevingsbewust, weet wat er speelt in de organisatie, vakgebied en maatschappij en vertaalt dat naar het eigen werk.
 • Schept een balans tussen mens en taak, inhoud en vorm en ruimte en kaders
 • Communicatief sterk en weet alle vormen en middelen optimaal te benutten

Wat bieden wij?
Je krijgt in eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor 1 jaar. Bij goed functioneren wordt dit contract na 1 jaar omgezet in een vaste aanstelling. Teamcoördinator is een fulltime functie maar in overleg is een parttime invulling van minimaal 24 uur (0,6 fte) bespreekbaar.
Het salaris is afhankelijk van jouw leeftijd, opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 4.225,- bruto per maand (schaal 10) bij een fulltime aanstelling van 36 uur.

Interesse in de functie?
Stuur dan uiterlijk 17 oktober 2018 je sollicitatie, onder vermelding van het vacaturenummer, naar werving-selectie@vrh.nl. We verwachten in één pakket een cv en motivatiebrief.
De sollicitatieprocedure bestaat uit twee sollicitatiegesprekken en een opdracht op 30 oktober 2018. Daarnaast kan een assessment en tweede gespreksronde onderdeel uitmaken van de procedure

Deze vacature is tegelijkertijd zowel intern als extern geplaatst. Interne medewerkers krijgen bij gebleken gelijke geschiktheid voorrang in de procedure.


Vragen over de functie-inhoud?
Neem contact op met Lucas de Lange, afdelingshoofd Vakbekwaamheid via 06 – 31 65 08 47 of lucas.de.lange@vrh.nl.

Vragen over de procedure?
Neem contact op met Edmee van der Made, HRM-adviseur, via 06 – 53 10 53 91 of via edmee.van.der.made@vrh.nl.

Slotopmerking
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

 

 

 

Den Haag-Loosduinen
Dedemsvaartweg 1
2545 AP Den Haag
088-8868000
Wij gebruiken cookies