Ben je maatschappelijk betrokken, flexibel, betrouwbaar en voel je je thuis in een organisatie waarin we respect hebben voor elkaar? Kom dan werken bij de Veiligheidsregio Haaglanden! De 1200 medewerkers van de Veiligheidsregio Haaglanden zetten zich in voor de veiligheid van meer dan één miljoen mensen en bedrijven in de regio Haaglanden. Onze organisatie is daadkrachtig en dynamisch. We werken in een multiculturele omgeving waarin we in directe verbinding staan met gemeenten, andere hulpdiensten en burgers. Het vakmanschap van onze medewerkers stimuleren we door opleiding en training. En we bieden je volop mogelijkheden om je persoonlijk te ontwikkelen. Ben je een verbinder, resultaatgericht en hulpvaardig? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren en bij te dragen aan een veilig en gezond Haaglanden.

Binnen de afdeling Facilitaire Dienst zijn wij per direct op zoek naar een
MONTEUR MOTORVOERTUIGEN (36 uur)
Vacaturenummer 2018-11-053

Wie ben jij?
Ben jij een gedreven en moderne automonteur met passie voor groot en complex materieel? Heb jij ruime ervaring in een werkplaats en kun je je snel nieuwe dingen eigen maken? Ben je flexibel, houd je van gestructureerd werken en vind je het een uitdaging om (op termijn) mee te gaan draaien in ons Monteur Voertuigen Brandweer-piket? Dan is de VRH op zoek naar jou!

Wat is het doel van de functie?
Je levert een effectieve bijdrage aan een optimale beschikbaarheid en inzetbaarheid van het materieel voor de Veiligheidsregio Haaglanden en voor externe cliënten.

Wat is jouw plek in de organisatie?
Als medewerker motorvoertuigen maak je deel uit van de afdeling Facilitaire Dienst.
De afdeling Facilitaire Dienst zet zich in om op regionaal niveau de brandweer te ondersteunen op gebied van persoonlijke beschermingsmiddelen, kleding, materieel, services, huisvesting en inkoop. Als medewerker motorvoertuigen werk je in het team Materieel en is je direct leidinggevende de chef autowerkplaats. Team Materieel is verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van het materieel (vaar- en voertuigen), bepakking, persoonlijke beschermingsmiddelen, logistiek en kleding. Er wordt onderhoud uitgevoerd aan bedrijfsauto’s (vrachtauto’s) en personenauto’s.
Indien het werkaanbod hier om vraagt kan ook ondersteuning geleverd worden aan bijvoorbeeld onderhoud persoonlijke beschermingsmiddelen, logistiek of services.

Wat ga je doen?

 • Je voert reparatie‑ en onderhoudswerkzaamheden uit aan materieel en bijbehorende materialen;
 • Je voert controles en veiligheidskeuringen uit van materieel en materialen, o.a. AMTek-brandweer, APK I en II, NEN 3140 en Holmatro (hydraulisch redgereedschap).

Wat verwachten wij van je?

 • Je beschikt minimaal over MBO werk- en denkniveau;
 • Je hebt het diploma eerste bedrijfsautotechnicus Innovam (of vergelijkbaar);
 • Je hebt enkele jaren ervaring in het vakgebied (voertuigonderhoud);
 • Je bent bekend met gebruik van PC en softwareprogramma’s;
 • Je hebt een rijbewijs B/E en C (of bereid deze te behalen);
 • Je hebt diploma keurmeester APK 1 en APK 2 (of bereid deze te behalen);
 • Als je aanvullende technische opleidingen op het gebied van hydrauliek en pneumatiek hebt gevolgd, is dat een pré;
 • Bij voorkeur heb je kennis van de brandweerorganisatie.

Jouw persoonlijke kenmerken:

 • Je bent klantgericht;
 • Je bent een teamspeler;
 • Je bent initiatiefrijk, creatief en flexibel;
 • Je werkt praktisch, resultaat gericht en accuraat;
 • Je bent tactvol en integer;
 • Je bent in staat onder druk te werken;
 • Je bent prima in staat om aan meerdere dossiers tegelijk te werken;
 • Je bent omgevingsbewust;
 • Je hebt geen negen-tot-vijf mentaliteit.

Overige relevante gegevens
Verplicht onderdeel van de functie is dat je volgens rooster beschikbaar bent buiten kantoortijd in een piketregeling voor acute situaties, conform de Regeling monteur voertuigen brandweer (MVB). Je hebt hiervoor de potentie tot het geheel zelfstandig verrichten van spoedeisende reparaties buiten kantoortijd. Deze beschikbaarheid wordt extra beloond o.b.v. piketregeling VRH. 

Wat bieden wij?
Afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 2.986,- bruto per maand (schaal 7) bij een fulltime aanstelling van 36 uur. De aanstelling is voor de duur van één jaar in tijdelijke dienst. Na een jaar kan bij gebleken geschiktheid de aanstelling worden omgezet in een vaste aanstelling. 

Interesse in de functie?
Stuur dan uiterlijk 24 november 2018 je sollicitatie, onder vermelding van het vacaturenummer 2018-11-053, naar werving-selectie@vrh.nl. We verwachten in één pakket een cv en motivatiebrief.

Vrijwilligers worden ook in de gelegenheid gesteld om te reageren op deze vacature. Interne medewerkers krijgen bij gebleken geschiktheid echter voorrang in de procedure.

Vragen over de functie-inhoud?
Neem contact op met Arno Bongaards, chef autowerkplaats, 06-52649779.

Vragen over de procedure?
Neem contact op met Yvonne van den Berg , HR adviseur, 06-15961977.

Slotopmerking
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Den Haag-Loosduinen
Dedemsvaartweg 1
2545 AP Den Haag
088-8868000

Delen