Veiligheidsregio Haaglanden (VRH) staat 24 uur per dag, 7 dagen in de week klaar voor veiligheid en zorg in de regio Haaglanden. Brandweer Haaglanden, de Meldkamer Ambulancezorg (MKA) en GHOR Haaglanden (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio) werken samen met een groot aantal veiligheidspartners. Niet alleen om samen goed voorbereid te zijn op incidenten en deze slagvaardig te bestrijden. We treffen ook maatregelen om incidenten te voorkomen. Het verzorgingsgebied van de VRH is met ruim 1 miljoen inwoners één van de meest dichtbevolkte gebieden van Nederland. Onze organisatie is volop in beweging, wat mogelijkheden biedt voor persoonlijke ontwikkeling. Verbindend Vakmanschap in Veiligheid en Zorg. Daar staan we voor. En daar hebben we jouw vakmanschap bij nodig!

De Veiligheidsregio Haaglanden is voor de afdeling Vakbekwaamheid op zoek naar een:

Docent

(Medewerker educatie)
Vacaturenummer: 2020-02-010

 Wil jij een belangrijke bijdrage leveren aan het vakmanschap bij de brandweer?

 Wat ga je doen?
Als docent ga je werken voor de afdeling Vakbekwaamheid. Vanuit deze afdeling ben je breed betrokken bij het vakbekwaam maken en houden van alle (repressieve) medewerkers in de Veiligheidsregio. Je bent mede verantwoordelijk voor het vertalen van opleidingsbehoeften naar concrete onderwijsproducten en opleidingen. Je levert een constructieve bijdrage aan onderwijsinnovatie op het gebied van vakbekwaam worden en blijven.

Welke taken horen hierbij?

 • Je coacht instructeurs en deelnemers in hun leer- en ontwikkelproces.
 • Je geeft verschillende lessen aan instructeurs en oefenleiders.
 • Je werkt en denkt mee aan de producten en diensten van de afdeling Vakbekwaamheid. Je geeft hierbij gevraagd en ongevraagd advies over hoe onze producten en diensten verder kunnen ontwikkelen.
 • Je voert opleidingskundige werkzaamheden uit binnen een ontwikkeltraject. Denk hierbij aan het onderzoeken van de opleidingsbehoefte of het begeleiden van onze inhoudsdeskundigen bij het opstellen van goede leerdoelen en passende werkvormen.
 • Je houdt ontwikkelingen bij in het vakgebied rondom brandweerzorg en onderwijs en vertaalt deze naar de vakbekwaamheidsprogramma’s.

 Wat biedt de VRH jou?

Een enthousiast en betrokken team waarin ontwikkeling vooraan staat. We werken doorlopend aan onze kennis en vaardigheden. Jij krijgt alle ruimte voor nieuwe ideeën en initiatieven om zo onze dienstverlening te verbeteren.
We werken heel flexibel met elkaar; any time, any place, anywhere wat uitstekend wordt ondersteund met je laptop en telefoon.
Je krijgt in eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor 1 jaar. Bij goed functioneren wordt dit contract daarna omgezet in een vaste aanstelling. De functie is voor minimaal 32 uur (0,8 fte) per week. Afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal €3968,- bruto per maand (schaal 9) bij een fulltime aanstelling van 36 uur.

 Ben jij onze nieuwe docent? Dan:  

 • beschik je over een aantoonbaar hbo-werk- en denkniveau;
 • heb je een relevante opleiding met goed gevolg afgerond;
 • heb je ruime ervaring in een relevante functie;
 • beschik je over uitstekende didactische vaardigheden;
 • heb je affiniteit met de brandweer;
 • kan je goed overweg met digitale leermiddelen en/of ben je bereid je daarin verder te ontwikkelen.

Jij bent daarnaast… 

Een collega die zowel zelfstandig als in een team prettig werkt. Je weet wat er speelt op de afdeling, de organisatie en de verdere omgeving. Deze informatie kun je vertalen naar je werk en de activiteiten op de afdeling. Je hebt bovendien geen 9-tot-5 mentaliteit en bent bereid om (op termijn) deel te nemen aan een operationele piketfunctie binnen de VRH.

Selectieprocedure
Interesse in de functie? Stuur dan uiterlijk 1 maart je sollicitatie naar werving-selectie@vrh.nl. We verwachten je CV en motivatiebrief in één pakket. Naast een briefselectie en gesprek zal ook een praktijktoets deel uitmaken van de selectieprocedure. De gesprekken vinden plaats op 10 maart 2020.

Vragen
Heb je vragen over de procedure? Neem contact op met Edmee van der Made (HR Adviseur) via telefoonnummer 06-53105391.

Heb je vragen over de functie-inhoud? Neem contact op met Suzanne van Hoeven (Teamcoördinator Onderwijs en Ontwikkeling) via telefoonnummer 06-18998786 of per e-mail: suzanne.van.hoeven@vrh.nl.

Den Haag-Loosduinen
Dedemsvaartweg 1
2545 AP Den Haag
088-8868000

Delen