Werken bij Brandweer Haaglanden

De Veiligheidsregio Haaglanden (VRH) staat 24 uur per dag, 7 dagen in de week klaar voor veiligheid en zorg in de regio Haaglanden. Brandweer Haaglanden, de Meldkamer Ambulancezorg (MKA) en GHOR Haaglanden (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio) werken samen met een groot aantal veiligheidspartners. Niet alleen om samen goed voorbereid te zijn op incidenten en deze slagvaardig te bestrijden. We treffen ook maatregelen om incidenten te voorkomen. Het verzorgingsgebied van de VRH is met ruim 1 miljoen inwoners één van de meest dichtbevolkte gebieden van Nederland. Onze organisatie is volop in beweging, wat mogelijkheden biedt voor persoonlijke ontwikkeling. Verbindend Vakmanschap in Veiligheid en Zorg. Daar staan we voor. En daar hebben we jouw vakmanschap bij nodig!

De Veiligheidsregio Haaglanden is voor de afdeling Vakbekwaamheid op zoek naar een:

Beleidsmedewerker Vakbekwaamheid (1,00 fte)
(Adviseur IV)
Vacaturenummer 2019-02-006

Doel functie
De afdeling Vakbekwaamheid zorgt binnen de Veiligheidsregio Haaglanden voor het vakmanschap van onze ruim 800 operationele brandweercollega’s. We organiseren voor hen opleidingen, trainingen en oefeningen en leveren ondersteuning voor het oefenen op kazernes en op individueel niveau.

Als enthousiaste Beleidsmedewerker Vakbekwaamheid zorg jij dat jouw collega’s op de afdeling worden ondersteund met duidelijke, werkbare en soms ambitieuze plannen, handboeken en rapportages binnen onze visie.

Plaats in de organisatie
De Beleidsmedewerker maakt onderdeel uit van de afdeling Vakbekwaamheid. Je werkt intensief samen met de projectleiders, de teamcoördinatoren en het afdelingshoofd. Je bent ook buiten de VRH actief, want we werken samen met de omliggende veiligheidsregio’s en Brandweer Nederland. Daarnaast werken we samen met het reguliere onderwijs in onze regio.

Hoofdtaken
Als Beleidsmedewerker Vakbekwaamheid:

 • Hou jij overzicht op alle projecten en beleidsontwikkelingen van de afdeling en daarbuiten. Je bewaakt de voortgang, ondersteunt de communicatie en maakt rapportages;
 • Vertaal jij moeiteloos nieuwe ontwikkelingen in beleid en concrete acties;
 • Neem jij het voortouw bij het opstellen van nieuw beleid, plannen of projecten en adviseer je bij het maken van keuzes. Je doet voorstellen en gaat op zoek naar kansen om ons werk nog beter te doen;
 • Zorg jij voor duidelijke en leesbare voorstellen en plannen. Je zorgt ervoor dat deze documenten worden besproken in de verschillende overleggen;
 • Ben jij onze vertegenwoordiger in werkgroepen en overleggen;
 • Pak jij onverwachte vraagstukken op die de werkzaamheden op de afdeling dreigen te vertragen.

Functie-eisen
Ben jij onze kandidaat Beleidsmedewerker? Dan:

 • Beschik je over een passend HBO-diploma;
 • ben jij een goede schrijver en duidelijke spreker;
 • heb je ervaring als projectleider;
 • bezit jij een brede kennis over organisaties, beleidsvraagstukken en besluitvormingsprocessen;
 • kan jij omgaan met verschillende belangen en doelgroepen.

Het heeft onze voorkeur als jij (op termijn) voldoet aan de eisen voor een piketfunctie op het gebied van brandweerzorg of crisisbeheersing.

Persoonlijke kenmerken
Onze nieuwe collega draagt actief bij aan de doelstelling van de VRH en de afdeling Vakbekwaamheid. Jij bent:

 • Omgevingsbewust, weet wat er speelt in de organisatie, het vakgebied en maatschappij;
 • Resultaatgericht, maakt duidelijke afspraken en komt afspraken na;
 • Communicatief sterk en weet alle mogelijkheden daarbij optimaal te benutten;
 • Ondernemend en durft te komen met nieuwe aanpakken, oplossingen en inzichten;
 • Samenwerkingsgericht, maar kan ook zelfstandig werken.

Salaris
Je krijgt in eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor 1 jaar. Bij goed functioneren wordt dit contract na 1 jaar omgezet in een vaste aanstelling. Beleidsmedewerker is een fulltime functie, maar in overleg is een parttime invulling van minimaal 24 uur (0,6 fte) bespreekbaar. Het salaris is afhankelijk van jouw leeftijd, opleiding en ervaring en bedraagt maximaal €4.225,- bruto per maand (schaal 10) bij een fulltime aanstelling van 36 uur.

Solliciteren
Interesse in de functie? Stuur dan uiterlijk 24 februari 2019 je sollicitatie, onder vermelding van het vacaturenummer, naar werving-selectie@vrh.nl. We ontvangen graag een motivatiebrief inclusief een C.V. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee sollicitatiegesprekken en een opdracht. Daarnaast kan een assessment en tweede gespreksronde onderdeel uitmaken van de procedure. De eerste ronde sollicitatiegesprekken staat gepland op vrijdag 8 maart 2019.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten de voorkeur.

Vragen over de functie-inhoud?
Neem contact op met Lucas de Lange, Afdelingshoofd Vakbekwaamheid via 06 31 65 08 47 of lucas.de.lange@vrh.nl.

Vragen over de procedure?
Neem contact op met Edmee van der Made, HR-Adviseur, via 06 53 10 53 91 of via edmee.van.der.made@vrh.nl. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

 

Den Haag-Loosduinen
Dedemsvaartweg 1
2545 AP Den Haag
088-8868000

Delen