Veiligheidsregio Haaglanden (VRH) staat 24 uur per dag, 7 dagen in de week klaar voor veiligheid en zorg in de regio Haaglanden. Brandweer Haaglanden, de Meldkamer Ambulancezorg (MKA) en GHOR Haaglanden (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio) werken samen met een groot aantal veiligheidspartners. Niet alleen om samen goed voorbereid te zijn op incidenten en deze slagvaardig te bestrijden. We treffen ook maatregelen om incidenten te voorkomen. Het verzorgingsgebied van de VRH is met ruim 1 miljoen inwoners één van de meest dichtbevolkte gebieden van Nederland. Onze organisatie is volop in beweging, wat mogelijkheden biedt voor persoonlijke ontwikkeling. Verbindend Vakmanschap in Veiligheid en Zorg. Daar staan we voor. En daar hebben we jouw vakmanschap bij nodig!

Binnen het Team Gebruiksveiligheid van de Afdeling Risicobeheersing zijn wij op zoek naar twee:

Adviseurs Objectveiligheid (Plantoetser)
Vacaturenummer: 2020-02-011

 

Plaats in de organisatie
De afdeling Risicobeheersing richt zich hoofdzakelijk op het adviseren van de negen gemeenten in de regio Haaglanden op het gebied van brandveiligheid. De afdeling Risicobeheersing kent voor de komende jaren drie interne ontwikkelopgaven te weten van regelgericht naar risicogericht adviseren, het specialiseren van adviseurs en het ‘omgevingsrecht-proof’ worden.
De afdeling bestaat uit 71 enthousiaste, deskundige en gemotiveerde collega’s binnen de teams Omgevingsveiligheid, Objectveiligheid, Gebruiksveiligheid en Beleidsontwikkeling & Procesondersteuning.

Wat ga je doen?
Als adviseur ga je werken voor het team Objectveiligheid waarvoor deze vacature is opengesteld. Je werkt zaakgericht en toetst in nauwe samenwerking met gemeenten de bouwplannen en evenementen- en gebruiksvergunningen op brandveiligheid. Binnen de afdeling werk je nauw samen met de specialisten van andere teams op het gebied van brandonderzoek, externe veiligheid en beleid. Buiten de afdeling wordt samengewerkt met de operationele dienst en vak-afdelingen zoals Operationele Voorbereiding en Vakbekwaamheid. Daarnaast met externe partners zoals de Omgevingsdienst en bijvoorbeeld het Rijksvastgoedbedrijf.

Welke taken horen hierbij?  

 • Het opstellen van adviezen in het kader van de Omgevingsvergunning, activiteiten Bouwen en Brandveilig Gebruik;
 • Het adviseren over meldingen Brandveilig Gebruik;
 • Het beoordelen van ontwerpen van brandbeveiligingsinstallaties en andere technische installaties;
 • Advisering en ondersteuning binnen de Veiligheidsketen van betrokken teams en afdelingen;
 • Het deelnemen aan interne en externe overleggen, netwerken en projecten.
 • Het mede zorgdragen voor het beheer van werkdocumenten ten behoeve van het team;
 • Het bijhouden van ontwikkelingen op het vakgebied brandveiligheid.

Ben jij onze nieuwe adviseur? Dan:

 • Beschik je over een Hbo-diploma of gelijkwaardig werk- en denkniveau in een technische richting;
 • Heb je de opleiding IFV Specialist Brandpreventie of een daaraan gelijkwaardige opleiding of de bereidheid deze opleiding te volgen;
 • Heb je inzicht in en kun je praktisch de relevante wet- en regelgeving toepassen;
 • Heb je goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid;
 • Heb je bij voorkeur ervaring in een vergelijkbare functie;
 • Heb je bij voorkeur ervaring met toezichthoudende taken op het gebied van brandveiligheid.

Jij bent daarnaast...
Een collega die zowel zelfstandig als in een team prettig werkt. Je weet wat er speelt op de afdeling, de organisatie en de verdere omgeving. Deze informatie kun je vertalen naar je werk en de activiteiten binnen het team op de afdeling. Je bezit een goed ontwikkeld normgevoel (integriteit). Je onderhoudt netwerkcontacten in het kader van verbindend vakmanschap.

Wat bieden wij jou?
Afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring bedraagt het salaris minimaal € 2435,- en maximaal € 3968,- bruto per maand (functionele schaal 9) bij een fulltime aanstelling van 36 uur. De VRH biedt een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar. Bij voldoende en volledig functioneren wordt de tijdelijke aanstelling omgezet in een vaste aanstelling.

Binnen het team krijg je voldoende ruimte om je verder persoonlijk en vakinhoudelijk te ontwikkelen als specialist brandveiligheid. Ook is er gelegenheid om de daarvoor relevante opleidingen te volgen.

Selectieprocedure
Interesse in de functie? Stuur dan vóór zaterdag 7 maart 2020 je sollicitatie, onder vermelding van het vacaturenummer, naar werving-selectie@vrh.nl. We verwachten in één pakket een cv en motivatiebrief.

Vrijwilligers worden tevens in de gelegenheid gesteld om te reageren op deze vacature. Interne medewerkers krijgen bij gebleken geschiktheid echter voorrang in de procedure.

Wij streven ernaar de samenleving te weerspiegelen in ons personeelsbestand. Bij ons werken dan ook mensen met verschillende kwaliteiten en achtergronden.
Voor ons is het belangrijk om een diverse en inclusieve organisatie te zijn. Zo kunnen we zo goed mogelijk inspelen op kansen en ontwikkelingen in onze omgeving.

Vragen over de functie inhoud?
Neem contact op met Cees Knoester, Teamhoofd Objectveiligheid, via 06-29033949

Vragen over de procedure?
Neem contact op met Joke Olie, HR-adviseur, via 06-15055946 of joke.olie@vrh.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

 

Den Haag-Loosduinen
Dedemsvaartweg 1
2545 AP Den Haag
088-8868000

Delen