Adviseur Omgevingsveiligheid

De afdeling Risicobeheersing kent voor de komende jaren drie interne ontwikkelopgaven te weten van regelgericht naar risicogericht adviseren, het specialiseren van adviseurs en het ‘Omgevingswet-proof’ worden. Er zijn dus volop mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt flexibel gewerkt zowel met locaties als met werktijden.

Jouw werk
Je hebt als kerntaak het analyseren en beoordelen van complexe veiligheidsrisico’s in de bestaande en de ontwikkelende leefomgeving. Je adviseert het bevoegd gezag over de beheersbaarheid, bestrijdbaarheid en zelfredzaamheid van mensen bij incidenten en maakt een bewuste afweging tussen het belang én het risico van de ontwikkeling mogelijk.
Je werkt zelfstandig en bent verantwoordelijk voor een passende werkplanning. Je hebt veel contact met je directe collega’s maar het onderhouden van je netwerk met externe publieke en private partijen is minstens zo belangrijk.
We houden elkaar goed op de hoogte en overleggen met het team en het teamhoofd . Wij gaan voor een werkomgeving waarin we heldere afspraken maken over verwachtingen, elkaar vertrouwen geven en leren van elkaars ervaringen.

Zomaar een dag
De dag begint met een gesprek bij de gemeente. Daar geef je deskundig en overtuigend advies op de veiligheidsaspecten van nieuwe (ruimtelijke) ontwikkelingen. Je weegt de belangen van de hulpverleningsdiensten in relatie tot de verschillende scenario’s in je adviezen af. Voor de lunch maak je een start met een presentatie voor een andere gemeente over omgevingsveiligheid en aandachtsgebieden. Vervolgens stem je de inhoud af met de risicobeheerder in de wijk en de collega’s van de GHOR. Na de gezamenlijke lunch neem je met je collega adviseurs nog even de theorie door van de cursus die je volgt, waarna we doorpraten over de nieuwe risico’s en mogelijkheden als gevolg van de energietransitie en klimaatadaptatie. Je sluit de dag actief af door nog even gebruik te maken van de sportfaciliteiten op de kazerne.

Plaats in de organisatie
Het team Omgevingsveiligheid maakt onderdeel uit van de afdeling Risicobeheersing en bestaat uit 10 enthousiaste collega’s. Risicobeheersing richt zich hoofdzakelijk op het adviseren van de negen gemeenten in de regio Haaglanden op het gebied van fysieke veiligheid en brandveiligheid. De afdeling Risicobeheersing bestaat uit 71 enthousiaste, deskundige en gemotiveerde collega’s binnen de teams Omgevingsveiligheid, Objectveiligheid, Gebruiksveiligheid en Beleidsontwikkeling & Procesondersteuning.

Ons aanbod
We bieden een uitdagende en zeer brede functie en daarom moet je bij aanvang minimaal beschikken over een volwaardige hbo-opleiding (240 ECTS) in de richting van stedenbouw, planologie, bestuurskunde, veiligheidskunde, techniek of chemie. Aanvullende opleidingen over externe veiligheid en omgevingsveiligheid zijn een pré.

De VRH biedt een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar, welke bij voldoende en volledig functioneren wordt omgezet in een vaste aanstelling. Afhankelijk van de ervaring en kennis bedraagt het salaris minimaal € 2591,- ( schaal 9) en maximaal € 4225,- (schaal 10) bruto per maand bij een werkweek van 36 uur . Daarnaast heb je de beschikking over 17,05% Individueel Keuze Budget welke je flexibel kan gebruiken voor bijvoorbeeld extra verlof, de aanschaf van een fiets of sportabonnement.

Direct solliciteren? Stuur dan per mail je motivatie en curriculum vitae naar werving-selectie@vrh.nl onder vermelding van het vacature nummer. Je sollicitatie moet uiterlijk op 19 augustus door ons zijn ontvangen. De eerste ronde gesprekken staat gepland op maandag 26 augustus en dinsdag 3 september. Onderdeel van de selectie is een casusbespreking in de tweede ronde.

Eerst meer weten? Praat dan eens met Inez Rijnhart, teamhoofd van het team Omgevingsveiligheid, bereikbaar op 06-27 08 30 49 of met Sander Bloemberg bereikbaar op 06 23 06 68 60, ook adviseur en één van je toekomstige collega’s.

Deze vacature wordt gelijktijdig zowel voor interne als externe kandidaten opengesteld. Interne medewerkers krijgen bij gebleken geschiktheid echter voorrang in de procedure. Een (ontwikkel)assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.
Voor indiensttreding wordt er een actuele Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) gevraagd.

Wij streven ernaar de samenleving te weerspiegelen in ons personeelsbestand. Bij ons werken dan ook mensen met verschillende kwaliteiten en achtergronden. Voor ons is het belangrijk om een diverse en inclusieve organisatie te zijn. Zo kunnen we zo goed mogelijk inspelen op kansen en ontwikkelingen in onze omgeving.

Vragen over de procedure?
Neem contact op met Joke Olie, HR-adviseur, via 06-15055946 of joke.olie@vrh.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Den Haag-Loosduinen
Dedemsvaartweg 1
2545 AP Den Haag
088-8868000

Delen