Nieuw redgereedschap voor Brandweer Haaglanden

  • Den Haag
  • 20 december 2018

Donderdag 20 december 2018 vond de officiële overdracht plaats van het nieuwe redgereedschap van Holmatro aan Brandweer Haaglanden.

Esther Lieben, commandant Brandweer Haaglanden, ontving het nieuwe redgereedschap uit handen van Tom van de Wiel, manager bij Holmatro Rescue Equipment. De overhandiging vond symbolisch plaats door het knippen van een geprepareerde raamstijl van een autodeur met de schaar van de tankautospuit en het hulpverleningsvoertuig.

Veilig, stil en schoon
Het nieuwe redgereedschap werkt volledig op accu’s, in tegenstelling tot het oude gereedschap dat gevoed werd door een verbrandingsmotor. Voor het brandweerpersoneel is het werken met het nieuwe gereedschap veiliger, onder andere doordat er meer bewegingsvrijheid is door het ontbreken van aansluitslangen. Het gereedschap maakt minder lawaai en door het gebruik van accu’s is het nieuwe redgereedschap schoner. Er komen geen verbrandingsgassen meer vrij bij het gebruik en ook kan er geen lekkage of morsing plaatsvinden van brandstoffen. Het nieuwe redgereedschap is er zowel voor de tankautospuit als het hulpverleningsvoertuig. “Mede door goede onderlinge samenwerking kan er nu met dit mooie redgereedschap gewerkt worden. Het is dus voor en door collega’s én daar ben ik trots op”, aldus Esther Lieben.

De foto laat zien dat het werken met redgereedschap precies werk is.

De foto laat zien dat het werken met redgereedschap precies werk is.

Delen