Briefing applicatie IJsselland en Haaglanden genomineerd!

  • Den Haag
  • 02 oktober 2018

Briefing applicatie IJsselland en Haaglanden genomineerd!
De 24-Uurs Journaal applicatie (briefingtool) van de veiligheidsregio’s IJsselland en Haaglanden is genomineerd voor de Jan van der Heyden-prijs! De inzending is samen met die van Brandweer Nederland/IFV en Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland gekomen uit dertien inzendingen. De applicatie voorziet de repressieve dienst en piketfunctionarissen van informatie die het repressief optreden kan beïnvloeden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld evenementen, wegafsluitingen, informatie over dienstoverdracht, risico-objecten en leerzame ervaringen. In IJsselland is Ramón Hakvoort van team Incidentbestrijding de drijvende kracht achter de applicatie, die heel eenvoudig via de app- of playstore op je telefoon is te downloaden (zoeken op: 24-Uurs Journaal).

Sneller en slimmer
Het idee voor de applicatie ontstond in 2013 toen Brandweer Zwolle bij de beroeps startte met het informeren van de eenheden via een PowerPoint. “Die werd iedere dag gemaakt. Alle afdelingen konden daar hun berichten in zetten. De repressieve eenheden namen die aan het begin van de dienst door. Het maken van PowerPoints kostte veel tijd en daarom zijn we gaan nadenken hoe we dat slimmer konden organiseren. Daar is de app uit voortgekomen”, vertelt Ramon Hakvoort. Inmiddels maken 657 (vooral) brandweermedewerkers in Haaglanden gebruik van de praktische app. In 2017 is de app in samenwerking met Veiligheidsregio Haaglanden verder ontwikkeld en daarom zijn we nu genomineerd voor de Jan van der Heyden-prijs!

Help ons winnen!
We zijn nu al enorm trots op onze nominatie en het zou natuurlijk ook heel mooi zijn om te winnen. Je kunt een handje helpen door tussen 2 en 10 oktober je stem op ons uit te brengen via deze link. De winnaar wordt op 11 oktober bekend gemaakt tijdens het Brandweercongres. Help je ons winnen? (P.S. Alvast bedankt voor je support!)

Delen