Word leidinggevende, projectleider of specialist (m/v) bij de brandweer!

 

       

Dag en nacht kun je op ons rekenen. Bij brand, een ongeluk of een grootschalig incident: wij komen er letterlijk ons bed voor uit. Met passie voor het vak en hart voor alle inwoners. Onze wereld is complex en verandert snel, door maatschappelijke en technologische ontwikkelingen. Dit betekent een uitdagende, inspirerende en innoverende werkomgeving, want hoe de brandweerzorg er in 2040 uit ziet is nu niet te voorspellen. Naast alle medewerkers die een functie hebben tijdens incidenten, biedt een veiligheidsregio een grote diversiteit aan functies en doorgroeimogelijkheden.

Heb jij ambitie, doorzettingsvermogen en sta je stevig in je schoenen?

Dan is dit jouw kans om vanaf september 2018 fulltime in dienst te komen bij een veiligheidsregio* en een betaalde voltijdopleiding tot Brandweerofficier te volgen.  

Veiligheidsregio’s Drenthe, Fryslân en Groningen zoeken gezamenlijk talenten
die later misschien wel onze directeuren worden!

Tijdens je tweejarige officiersopleiding kom je in dienst bij één van deze veiligheidsregio’s. Na je opleiding maak je kennis met alle drie de veiligheidsregio’s, binnen verschillende afdelingen en teams. Je leert de verschillende organisatieculturen kennen en krijgt te maken met diverse manieren van werken. Jouw persoonlijke ontwikkeling staat hierbij centraal.

Met de betaalde opleiding tot Brandweerofficier..

 • maak je een vliegende start met jouw loopbaan als leidinggevende, projectleider of toonaangevend specialist;
 • kun je daarnaast worden ingezet als officier van dienst (leidinggevende) bij diverse incidenten, variërend van een ongeval met gevaarlijke stoffen tot een vliegtuigramp;

Jij..

 • hebt ambitie, doorzettingsvermogen en staat stevig in je schoenen;
 • hebt oog voor mensen, samenwerken en gevoel;
 • hebt een afgeronde hbo-opleiding (240 ECTS) of universitaire opleiding (minimaal bachelor) of je studeert ruimschoots op tijd voor de start van de opleiding Brandweerofficier af;
 • bent bestand tegen druk en stress, fysiek fit, hebt geen hoogte- of engtevrees en kunt goed zwemmen;
 • bent in het bezit van rijbewijs B;
 • woont in de veiligheidsregio waar je in dienst komt (Groningen, Fryslân of Drenthe) of bent bereid om te verhuizen.

De opleiding is aan de Brandweeracademie in Arnhem en stages doe je in de praktijk bij de veiligheidsregio’s.

Meer weten?

Woon je in het Noorden of zie jij daar je toekomst? Ontdek onze wereld en jouw kansen! 

 • Kom naar de infoavond op woensdag 21 maart, vanaf 18.00 uur bij Brandweer Groningen (Sontweg 10, Groningen). Op deze avond maak je kennis met de drie veiligheidsregio’s, krijg je informatie over de opleiding en over je toekomstige werk!
 • Meer informatie vind je ook op brandweerofficier.nl.
 • Je kunt ook mailen of bellen met Chantal Streppel, contactpersoon voor Veiligheidsregio Groningen, via chantal.streppel@vrgroningen.nl of 06-57874175. 
 • Sollicitatiebrieven met cv kun je sturen naar vacatures@vrfryslan.nl onder vermelding van vacaturenummer 201813. Sluitingsdatum: 25-03-2018.

Kik hier om je aan te melden voor de infoavond.

*Een veiligheidsregio is een netwerkorganisatie die de gemeentelijke taken op het gebied van brandweer en crisisbeheersing ondersteunt. Ook alle brandweerposten vallen onder een veiligheidsregio. Samen met gemeenten en partners werkt de veiligheidsregio aan veiligheid.

Stad Groningen - Sontweg
Sontweg 10
9723 AT Groningen
Wij gebruiken cookies