Hassan schiet te hulp.
Jij ook?

Vrijwilliger worden

 

Brandweercollega´s gezocht!

Klaarstaan voor je buren, voor je dorp, voor de gemeenschap waarin je leeft. Bij brand, bij ongevallen, bij het redden van dieren. Dat is waar je als brandweervrijwilliger voor staat. Ze mogen 24/7 een beroep op jou doen en de andere collega's in de ploeg. Om deze hulp in de toekomst te kunnen blijven bieden, zijn we op zoek naar versterking. Help jij ons helpen?

Wie zoeken we precies?

Wees net als Esther, Jarno, Jolene en Luuk. Naast studie en gewone baan als installateur, manager en melkveehouder zijn ze actief bij de brandweer in onze provincie. Ze willen iets betekenen in en voor hun omgeving en zijn daarom bij de brandweer gegaan. Het maakt niet uit welke baan je ook hebt, of je nu man of vrouw bent, je bent altijd welkom om aan te haken.

We zoeken enthousiaste, nuchtere en praktische mensen met een hulpverlenershart, die deel uit willen maken van een hecht team. Want hulpverlenen doe je samen! Belangrijk is dat je woonachtig bent in de buurt van een post. Werk je in ploegendienst, parttime of ben je overdag beschikbaar? Dan komen we graag met je in gesprek. Heb je geen brandweerervaring? Geen probleem, want de brandweer verzorgt je opleiding.

Wat krijg jij ervoor terug?

Als hulpverlener ben je in staat om mensen in noodsituaties te helpen. Dat kost inzet en kracht. Maar het geeft ook zeer veel voldoening om samen met je team een klus te klaren! De opleiding en de taken van beroepsbrandweer en de vrijwilligers zijn hetzelfde. Het is daarom vanzelfsprekend dat je als vrijwilliger ook een passende vergoeding ontvangt. Vergaderingen, oefeningen, studie en de uitrukken worden per uur uitbetaald. Daarnaast is er nog een vaste jaarvergoeding. Onze organisatie kent goede verzekeringsvoorwaarden, je werkt met modern materiaal en we zorgen voor je uitruktenue. Je gaat aan de slag in een hecht team en bent over een tijdje heel wat onvergetelijke ervaringen rijker!

Voor welke posten kun je je op dit moment aanmelden?

Op dit moment zijn we op zoek naar nieuwe brandweercollega’s voor de posten: Bad Nieuweschans, Baflo, Bedum, Bellingwolde, Bierum, Delfzijl, Haren, Hoogezand, Leek, Middelstum, Slochteren, Stadskanaal, Ter Apel, Uithuizen, Vlagtwedde, Wagenborgen, Wehe-den Hoorn, Winschoten, Woldendorp, Zoutkamp en Zuidbroek.

Natuurlijk kun je als je geïnteresseerd bent voor de andere posten, altijd even informeren.

LET OP: voor de posten in de stad Groningen kun je je niet aanmelden aangezien we daar werken met beroepsbrandweermensen.

Interesse of wil je je aanmelden?

Heb je na het lezen van deze informatie interesse om brandweervrijwilliger te worden? Of wil je eerst meer informatie hebben? Meld je aan via het formulier, dan nemen wij vervolgens contact met je op om je uit te nodigen voor een gesprek.

Voorwaarden

  • VMBO werk- en denkniveau
  • 18 jaar of ouder
  • Goede gezondheid en conditie
  • Teamgeest
  • Praktisch ingesteld
  • Denkt nuchter na en staat stevig in de schoenen
  • Kan de brandweerpost binnen 3-5* minuten bereiken vanaf het werk- en/of woonadres, ook doordeweeks overdag.

* Het exacte aantal minuten is per post vastgesteld.

Opleiding Manschap A

Heb je geen brandweerervaring? Dan ga je in opleiding tot manschap A! Wij betalen deze opleiding. Later kun je je verder specialiseren.

 

FB 1080 Jolene 01
FB 1080 Luuk 01

Informatiegids vrijwilliger

Wil je meer informatie over wat het inhoudt om te werken bij de brandweer? Of wil je juist meer weten over de opleiding, vergoeding of het selectietraject? Bekijk dan de informatiegids.

Delen