Veilig op kamers

VEILIG OP KAMERS

Als je op kamers gaat wonen, denk je niet meteen aan het voorkomen van brand en over wat je moet doen bij een brand. Toch is het belangrijk om stil te staan bij de brandveiligheid in je kamer of in je studentenhuis.

Dat weten de studenten aan de Warmoesstraat in Groningen ook. Twee van de vier bewoners werden in de nacht van 31 januari 2015 opgeschrikt door een brand. Een studentenkamer op de eerste verdieping stond in brand en zorgde voor hevige rookontwikkeling. Dit verhaal is gelukkig met een sisser afgelopen. De omvang van de schade had beperkt kunnen blijven door:

• werkende rookmelders in alle studentenkamers en in de hal
• gesloten deuren
• En een geslaagde bluspoging

Wil je meer weten over veilig op kamers wonen? Bekijk dan het brandveiligheidsoverzicht
Woon je in een studentenhuis/kamerverhuurpand in Groningen met maximaal 4 bewoners en ben je benieuwd naar de brandveiligheid in jouw studentenhuis? En wordt het pand niet jaarlijks gecontroleerd door de brandweer of de dienst Ruimtelijke Ordening en Economische Zaken van de gemeente Groningen?

Vraag dan een gratis brandveiligheidscontrole aan!

Brandveiligheid in studentenhuizen

Met eenvoudige middelen en maatregelen kun je je studentenhuis brandveiliger maken. Breekt er toch brand uit? Zorg dat je weet wat je kunt doen om de gevolgen te beperken. Lees meer in de folder.
Checklist Checklist

Voorschrift

Bij kamerverhuur moeten rookmelders aanwezig zijn in de volgende ruimten:
  • In gangen en trappenhuizen
  • In de gezamenlijke ruimtes
  • In elke wooneenheid

Delen