Schuur in Onstwedde verloren na uitslaande brand

  • Onstwedde
  • 05 mei 2020

Op de vroege ochtend van dinsdag 5 mei werden de brandweerposten van Vlagtwedde en Nieuwe Pekela kort na elkaar opgeroepen voor een schuurbrand aan de Holte in Onstwedde. De schuur ging als gevolg van de felle, uitslaande brand verloren.

Inzet
Tijdens het aanrijden raakte de brand al uitslaand en zette snel de gehele schuur in lichterlaaie. Bij aankomst van de eerste voertuigen werd uit voorzorg opgeschaald naar grote brand en kwam ondersteuning van een extra blusvoertuig uit Oude Pekela en later een dompelpomp systeem. Deze voertuigen moesten ervoor zorgen dat voldoende water beschikbaar zou blijven. De schuur was echter al niet meer te behouden, het woonhuis liep door de brand geen gevaar op. De dompelpomp kon daarom onverrichte zaken terug naar Veendam.

Nafase
Een mobiele kraan kwam ter plaatse om delen van de schuur uit elkaar te trekken en de bluswerkzaamheden makkelijker ter maken. Kort na acht uur in de ochtend kon het sein brand meester worden gegeven. Brandweercollega’s zijn daarna nog circa twee uur bezig geweest met het afblussen van de resten van de brand.

Stichting Salvage kwam ter plaatse om de bewoners te ondersteunen bij het afhandelen van de schade. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Delen