CSG Liudger wint finale Technasium Brandweer Award

  • gasseltenijeveen
  • 12 februari 2020

Op woensdag 12 februari streden zes teams van middelbare scholen uit Drenthe, Friesland en Groningen om de Technasium Brandweer Award 2019-2020. Dat deden ze in Gasselternijveen op de boerderij van Agnes van de Ven.  

Brandpreventie in veestallen

Er is steeds meer aandacht voor brandpreventie in veestallen. De Technasiumleerlingen kregen dan ook als opdracht om een zowel innovatief als technische voorziening, voorwerp, apparaat of systeem te ontwerpen. Met als doel veestalbranden te voorkomen, te bestrijden of te beperken.

Zes ideeën genomineerd

Op 13 scholen in de provincies Drenthe, Friesland en Groningen zijn de afgelopen periode ruim 200 groepjes leerlingen aan de slag gegaan met de brandweeropdracht. In elke provincie werd iedere school vertegenwoordigd door één groepje leerlingen in de regiofinale. Deze vonden op de brandweerkazernes Assen, Groningen en Heerenveen plaats.

Jury

Vandaag presenteerden zes teams met de beste ideeën hun idee over hoe een brand in een veestal op een innovatieve manier voorkomen, bestreden of beperkt kan worden. De deskundige jury keek naar de meest vernieuwende en inhoudelijk goede ideeën, maar ook naar het prototype en de procesposter, waarin de wijze waarop de groep als team geopereerd heeft naar voren komt.

Winnaar

CSG Liudger uit Drachten bedacht een slim blussysteem en een brandalarmering via je mobiel en won daarmee de finale. 

 

Delen