Brandweerherdenking 20 juni

  • Groningen
  • 19 juni 2020

Op de derde zaterdag in juni vindt jaarlijks de nationale herdenking van omgekomen brandweermensen bij het Nationaal Brandweermonument plaats. In 2020 is dat op 20 juni. In verband met het Corona-virus (COVID-19) is dit jaar voor een andere invulling, zonder publiek gekozen.

Net als voorgaande jaren hangen zo veel mogelijk brandweerkazernes de brandweervlaggen halfstok. Wie dat wil kan om 13.00 uur het ereteken maken. Het ereteken wordt gevormd door twee brandweerspuiten die een minuut een ereboog van water maken. Uiteraard met inachtneming van de regels met betrekking tot de fysieke afstand. In onze provincie maken de posten Veendam, Finsterwolde, Zuidbroek en Stadskanaal het ereteken.

Om thuis te kunnen herdenken delen we beelden van de herdenking in onze provincie via facebook, instagram en twitter van Brandweer Groningen. De herdenking in Veendam kun je bovendien live volgen rond 13.00 uur.
Ook de landelijke ceremonie wordt uitgezonden zaterdag van 12.30 uur tot 13.15 uur. Zie https://www.brandweer.nl/brandweernederland/brandweermonument.

We vervangen onze profielfoto’s op 20 juni door het zwarte brandweerlogo. Inwoners wie eer willen betonen aan onze omgekomen collega’s kunnen hetzelfde doen. Bij alle berichten kan de hashtag #brandweerherdenking worden gebruikt. 

Social media

Iedere derde zaterdag in juni staan we stil bij onze brandweercollega's die omkwamen tijdens de uitoefening van het vak. Wil jij hen ook herdenken? Vervang dan op die zaterdag je profielfoto door het zwarte brandweerlogo. #Brandweerherdenking

ZWARTE-LOGO_vrijstaand_klein.png

Delen