Brandweer in Leek zoekt versterking, kom langs

  • leek
  • 09 september 2020

De brandweer in Leek zoekt versterking. Ze zoeken nuchtere, praktische mannen en vrouwen die onderdeel willen uitmaken van een hecht team brandweervrijwilligers.

Informatiemomenten

Kom vrijblijvend naar het informatiemoment in de kazerne aan de Tolberterstraat 74 in Leek. Dat kan op donderdag 24 september om 19.30 uur. Je krijgt dan een rondleiding, kunt kennismaken en vragen stellen aan de collega’s. Meld je wel even aan via www.wordbrandweervrijwilliger.nl/leek. Uiteraard wordt tijdens deze bijeenkomsten rekening gehouden met de maatregelen rond corona.

Vrijwilliger

Een vrijwilliger in dienst van de brandweer heeft een gevarieerde functie waarbij hij of zij niet alleen bij brand in actie komt, maar ook bij stormschade, verkeersongevallen en om mensen en dieren in nood te helpen. Een brandweervrijwilliger is een man of vrouw, woont en werkt in de buurt van de post en kan zich snel vrijmaken om op onverwachte momenten uit te rukken. In principe kan iedereen vrijwilliger worden. Jong of iets ouder, ongeacht welk beroep je uitoefent. Natuurlijk zijn er wel een paar voorwaarden waar je aan moet voldoen. Je gaat aan de slag in een hecht team en bent over een tijdje heel wat onvergetelijke ervaringen rijker!

De brandweer in Leek

De brandweer in Leek bestaat meer dan 200 jaar en heeft 21 leden. Het aantal uitrukken per jaar verschilt. Soms gebeurt er weken niets en soms ruk je twee keer op een dag uit. Om de week is er een oefenavond. Woon of werk je (in ploegendienst) in Leek? Ook dan komen we graag met je in gesprek. Geen brandweerervaring? Geen probleem, de brandweer verzorgt je opleiding, dus laat je daardoor niet weerhouden.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je kijken op www.brandweer.nl/groningen/vrijwilliger-worden. Of neem contact op met Erik Huisman via noordwest@vrgroningen.nl of via 06 51206384.

Delen