Bovenverdieping wooncomplex verloren na uitslaande brand Groningen

  • Groningen
  • 22 augustus 2020

Laat in de avond op woensdag 19 augustus werden meerdere brandweereenheden opgeroepen voor een uitslaande brand in een woongebouw. De bovenverdieping van het pand aan de Paterswoldseweg in Groningen ging daarbij verloren.

Inzet
Rond kwart voor 12 werden de posten Sontweg en Vinkhuizen kort na elkaar opgeroepen voor de middelbrand. Bij aankomst sloegen de vlammen daadwerkelijk uit het pand. Een snelle binnentreding door de spuitgasten slaagde niet, doordat de brand al te ver ontwikkeld was en deze van binnen niet meer veilig te bestrijden was.
Er werd direct ingezet op bestrijding van de brand van buitenaf en het voorkomen van uitbreiding naar aangebouwde panden. Daarvoor kwam ondersteuning van twee hoogwerkers en een dompelpomp. Eveneens werd de bluswagen van brandweer Haren opgeroepen en opgeschaald naar grote brand.

Nafase
De bewoners hadden zich voor aankomst van de brandweer reeds in veiligheid gebracht. Enkele van hen werden uit voorzorg gezien door ambulancepersoneel. Enkele omliggende panden werden ontruimd.

Rond half 2 in de nacht kon het sein brand meester worden gegeven. De collega’s uit de stad zijn daarna nog geruime tijd bezig geweest met sloop- en nabluswerkzaamheden.

Stichting Salvage kwam ter plaatse om de bewoners te ondersteunen bij het afhandelen van de schade.

Delen