Zeer grote brand pluimveebedrijf Kiel-Windeweer onder controle

  • Kiel-Winderweer
  • 07 juli 2019

Op zondag 7 juli brak in de vroege morgen brand uit in een kippenschuur van een pluimveebedrijf aan de Vossenburg in Kiel-Windeweer. Er werd opgeschaald naar 'zeer grote brand' omdat de brand een groot bedrijf met veel kippen betrof en de brand zich snel ontwikkelde.

De brandweerinzet

Ter plaatse bleek al snel dat twee schuren als verloren konden worden beschouwd. Voor de dieren in deze schuren hebben we helaas niets meer kunnen betekenen. We hebben meteen groot ingezet om uitbreiding naar de andere bebouwing op het terrein te voorkomen. Hiervoor werden meerdere brandweervoertuigen en een groot watertransport ingezet. De Zuidlaarderweg werd ter hoogte van de Vossenburg afgesloten.

Rook

In een relatief korte tijd brandden de twee schuren die tegen elkaar aan stonden volledig uit. Hierbij kwam flink wat rook vrij die richting Veendam en Wildervank trok. We adviseerden mensen die last hadden van de rook om ramen en deuren te sluiten.

Brand meester

De overige bebouwing op het terrein raakte niet betrokken bij de brand. Even na half zeven ‘s morgens was de brand onder controle en om half 8 vertrokken de eerste voertuigen weer richting kazernes.

Schade

Bij de brand kwamen 100.000 kippen om het leven. Het dierenleed en de materiële schade voor de eigenaar is groot. Stichting Salvage kwam ter plaatse om hem te ondersteunen.

Delen